96, Kovalik

96, (86) Josef Kovalik

Här är jag ju lite jävig, så är det bara. För jag kan inte motivera att jag skickar ner en spelare som la ner sin säsong efter US Open tio placeringar jämfört med atp-rankingen. Om han spelat året ut hade han garanterat varit topp-70 på atp-rankingen, i stort sett hur dåligt han än spelat under hösten och ja, nej, det här är ju inte okej riktigt.

Men jag tycker ju inte han är så bra, och en förklaring till hans höga atp-ranking är hans resultat i Hamburg, där han gick till semi genom att slå Monteiro som tuffaste motståndare. Monteiro då rankad på plats 146 i världen. Två gånger om slog han honom förresten. Först i kvalet och sen i kvarten. Bara någon poäng från final där dessutom. Det var med minsta möjliga marginal som han torskade mot Mayer i semi. Han slog Dzumhur också ska sägas. Dzumhur var högt rankad då, men han var inte bra, och är inget hot på grus längre.

Tittar man tillbaka på det som Kovalik gjort i år så har han helt enkelt haft en jävla flyt och jo, jag kan nog ändå backa upp att jag knuffar ner honom lite.

Men en bra spelare så klart. Spelar väldigt flackt, men ändå bäst på grus. Lite annorlunda spelare som är obehaglig att möta för motståndarna. Han ser inte bra ut, och är inte så väldigt bra, men han är i alla fall bättre än vad han ser ut.

Bara 26 år gammal och kommer nästa säsong för första gången kunna inleda på atp-touren. Vi får se hur det går. Jag tror att det kommer bli rätt tufft.