86, McDonald

86, (78) Mackenzie McDonald

Får aldrig någon ordning på den här killens namn. Det är märkligt med amerikaner som har två förnamn. Eller två efternamn. Eller tre. Jag läste något namn häromdagen som lät som tre förnamn. Jag tycker att han har två efternamn. Det låter inte klokt. Men det där får han väl göra som han vill. Jag lägger mig inte i. Även om jag tycker det är lite problematisk.

Tänk Nishikori, och så skruvar ni ner precis alla förmågor ett snäpp. Då har ni McDonald. Vet inte vad mer man ska säga. Han är en otroligt duktig bollare, kontrare, och han är blixtrande snabb. Men han tål inte riktigt så högt tempo som han skulle behöva tåla för att bli ännu bättre och när han möter någon som är bättre än honom blir allt helt enkelt väldigt tunt.

Vad ska man säga om honom i övrigt då…ja, att han känns overkligt anonym. Man märker honom knappt när han är på banan. Eller vid sidan. Han känns lite genomskinlig.

Ung fortfarande. Född 1995 men trots det känns det som han hängt med typ hur länge som helst, även om detta väl bara var hans andra hela säsong. Han höll på och tramsade med lite skolgång och sånt där innan. Tidigt ute var han i alla fall. Han spelade sin första futurematch när han var 14 år gammal och när han var 18 år gammal minns i alla fall jag hur han från absolut ingenstans spelade kvalet till Indian Wells där han slog Mahut och Johnson. Då utan att ens ha någon atp-ranking.

Han kommer spela på atp-touren i många, många år den här killen så vi lär väl få lära oss lite mer om honom. Topp-50? Tveklöst. Topp-30? Fullt, fullt möjligt. Mer än så? Nja, knappast.