87, Cuevas

87, (89) Pablo Cuevas

Det här var ett ras, hörni. I början av året runt plats 30 på atp-rankingen. Nu i slutet av året topp-100 med darr på ribban och de sista veckorna vann han inte ens titlar på challengertouren. Andra halvan av säsongen var totalt misärartad.

Åldern?

32 år gammal, ska inte vara några problem egentligen, men vi snackar om en av de mest skadeförföljda spelarna de senaste tio åren och kanske att det påverkar. Det som synts tydligast är emellertid att han inte slår alls lika hårt längre som han gjort när han varit som bäst. Han är en extrem grusspelare, men en ganska ovanlig grusspelare som har trycket i slagen som sin styrka snarare än fysiken. Han har vunnit på att han slagit hårdare än motståndaren och därigenom fått press, något som gjort att han inte behövt jaga så mycket i hörnen och därmed kommit undan att han är väldigt osnabb för att vara grusspelare.

Svårt att förstå sig på. Jag har ingen aning om varför denna förändring skett men den är i alla fall där och vi kan väl hoppas att han själv är medveten om det och kan ta tag i saken inför nästa säsong för den spelare han var andra halvan av den här säsongen, den spelaren håller inte på atp-touren.