89, Sock

89, (107) Jack Sock

Det här var ju inte listans mest lättplacerade spelare. Så mycket kan vi vara överens om. Men han landade i alla fall här. Det kändes givet att ha med honom, men så mycket högre än såhär, nja.

Först och främst ska man slå fast en sak. Visst, de matcher han vunnit under året, de är inte många, de har han vunnit på sina fina seedningar som han haft hela säsongen. Så han har fått det lilla han fått ganska gratis. Men samtidigt, om han hade spelat på challengertouren i år, som de flesta på den här rankingnivån mer eller mindre gör, och kämpat, säg såhär, jag tror han hade blivit rätt svårtuggad där.

Han är lite tjock. Han har inte alltid kämpat. Han har i allmänhet en rätt oskön inställning till sporten. Bortskämd. Snourunge. Skitunge. Tramspelle. Strulputte. Kanske lite, lite idiot också. Sen har han stunder då han framstår som rätt okej också men nja, överlag, det är väl inte den där killen man ska se upp till det här riktigt.

Topp-10, det blir han aldrig igen. Han bluffade sig dit genom att samla massor av poäng i de två sista turneringarna förra året då i princip alla andra var helt under isen. Men vad kan han bli då, med den nivå han har? Om han skulle bli lite mer vältränad fysiskt, så han åter kan börja röra sig obehindrat, då kan han absolut ganska snabbt bli topp-50. Kanske topp-30 också, men där tror jag faktiskt det stannar. Han har en bra serve, och en fantastisk forehand när han väl kommer rätt till bollen, som han gör i dubbel där han antagligen var bäst i världen i år. Men backhanden, den håller inte och även om han går ner i vikt kommer han alltid vara ganska osnabb. Det absolut bästa sättet för honom att börja klättra igen är emellertid att börja returnera på samma sätt som han gör i dubbel. En av de absolut bästa i världen där. I singel är han en medelmåtta på det området. Alldeles för passiv i sitt returnerande i singel men det fattar han nog inte. Han är nämligen inte särskilt smart.