80, Andujar

80, (82) Pablo Andujar

Otroligt imponerande det här. Han hade varit borta med skada i flera år, kändes det som i alla fall även om han spelat strömatcher här och där och fram till i början av april i år hade han vunnit en match. En match under årets tre första månader alltså. Att ändå avsluta året rankad topp-100 i världen, fantastiskt bra gjort.

Han hade några fina veckor där. Precis efter den där tunga starten. Seger i en challenger, seger i den svaga atp-turneringen i Marrakesh där han hindrade Edmund från hans första atp-titel, som kom senare i år. Sen tredje rundan i den stora 500-turneringen i Barcelona och plötsligt hade han en bra grund att stå på. Två till challengertitlar i slutet av året och just titlarna är hans grej i år. Han åkte ofta ut tidigt, men när han väl började vinna matcher, då vann han också hela skiten. Sånt är ett plus för mig. Spelare som inte nöjer sig när de presterat bra utan bara fortsätter och helt enkelt inte förlorar förrän det är dags för en ny spelplats.

Han är ju inte jättebra. Det är en ren arbetare det här som slog igenom sent och under stora delar av sin karriär varit alldeles för dålig för atp-touren. Men när han får till det är han lite svårspelad med sina något ovanliga ganska flacka slag för att vara en grusspelare och oj så noggrann han är när det fungerar för honom. Då ger han inte bort ett skvatt. Men spännande, det är han inte.

Jävligt snygg däremot, men sånt kanske man inte riktigt ska väga in i den här genomgången. Tål likförbaskat att påpekas.