81, Ramos

81, (65) Albert Ramos

Man ska ju inte kunna vara så dålig som Ramos varit i år och ändå vara rankad 65:a i världen. Han vann ett par matcher i ett par stora turneringar och nådde final i pajasturneringen i Quito, som till nästa säsong förresten ska läggas ner och flyttas till Cordoba i Argentina. Mycket bra. Men hur Ramos ändå kunnat hålla sig så högt upp, som sagt, det känns inte rätt.

Han har aldrig varit en snabb spelare för att vara grusspecialist, men i år tycker jag han var klart långsammare än tidigare, och det är skillnaden det mellan att vara runt 30 i världen som han varit senaste åren och som nu att jag tycker att han är runt 80 i världen. Han måste kunna försvara sig då han inte har serven och forehanden för att hela tiden driva runt sin motståndare. Hans lilla styrka är forehanden, men den räcker inte. Som sagt, han måste hinna med att försvara sig också och det har han inte kunnat göra i år på samma sätt som tidigare.

Sen ska det kanske också säga att det känns som att han överpresterat lite under några år. Det här är mer normalt för honom än vad det var att ligga 30 i världen, så är det bara. Han har aldrig riktigt haft kvalitéerna för att ligga där. Det var mer ett par säsonger då allt klaffade för honom.