82, Munar

82, (81) Jaume Munar

Han hade väl lite flyt här att han gjorde ett jättebra knatteslutspel, annars hade jag nog knuffat ner honom lite på min ranking men han visade en del där som imponerade på mig och om han kan jobba till sig sådär bra resultat framöver, då kan det nog bli ganska bra det här ändå.

Inte särskilt talangfull egentligen skulle jag säga. Låter ju lite konstigt. Han är född 1997 och är redan topp-100 i världen. Det är fint det. Men när man ser till hans spelmässiga egenskaper, sådär vansinnigt mycket att hurra över är det inte. Han har inget direkt vapen. Däremot har han heller inga direkta svagheter. Det finns inga hål hos honom som man enkelt kan attackera.

Jättesnabb, det är hans grej, och det är en fantastiskt bra start. Det är den bästa starten egentligen. Om man är snabb och orkar, då handlar det sen bara om hur mycket man är beredd att jobba, att förbättra sig.

Det känns som att Munar jobbar extremt hårt. Han håller till på Nadals tennisskola på Mallorca och det är knappast fel. Det är ju liksom bara att ta allt de försökt göra med Nadal och sätta det på Munar också. Bättre hjälp kan han omöjligtvis få.

Jag tycker det är riktigt svårt att ge en prognos kring den här spelaren. Han är ännu spelat förhållandevis lite på atp-nivå, och han har egentligen inte heller varit helt dominant på challengertouren. Han har gjort det jämnbra i något år och samlat på sig massor av poäng. Han har massor att lära på hardcourt och på grus är konkurrensen mördande på hans nivå. Jag är övertygad om att han kommer fortsätta förbättra sig och då är ändå möjligheterna goda men en framtida toppspelare? Nja, då ska väldigt mycket hända.