83, Gojowczyk

83, (59) Peter Gojowczyk

Ja, jag tycker inte han är så bra. Det ser ni på diffen mellan atp-rankingen och min ranking. Eller ja, 83:e bäst i världen på tennis, då är man sjukt bra kan jag säga, men det finns lite fler som är bättre än honom än vad atp-rankingen just nu indikerar.

Ojämn. Högst ojämn. Märkligt ojämn på ett sätt men samtidigt inte. Spelar man så extremt flackt och har så sjukt små marginaler över nätet, om siktet är inställt en centimeter fel en vecka, då sätter han liksom inte en boll. Medan när siktet väl är rätt inställt, då tar han bort i princip all tid från motståndaren.

Final i Geneve och Delray Beach. Två av årets minsta och svagaste turneringar, men han stack fram nosen två gånger om, det är bra gjort det.

Medelspelare på atp-nivå, om man är snäll. En av de lite sämre om jag får avgöra men visst, jag kanske färgas lite av att jag tycker han spelar så sjukt fult, och ser så mycket sämre ut än han är. Man kan lugnt säga att om den här killen stod  och bollade i ens lokala tennishall så skulle man inte tycka han såg mycket ut för världen men skenet bedrar ibland. Gojowczyk är förstås en jättebra spelare.