75, Dolgopolov

75, (299) Alex Dolgopolov

Det blev inte mycket av den här säsongen inte. Fem matcher hann han vinna innan han la ner säsongen efter Rom i slutet av maj. Lägligt, han hade några veckor innan fyrat av en av de tydligaste läggmatcher som skådats på senare år. Om det inte är så att han är avstängd och hittepåskadad så är det fullständigt obegripligt att man inte stängt av honom för detta, särskilt som han genom åren också varit en av de absolut fulaste fiskarna rent allmänt. Han är en av ytterst få spelare som genom sin karriär varit inblandad i mer än tio uppgjorda matcher, och det är ju liksom inget smickrande sällskap att vara i.

Han var inte bra när han väl spelade heller i år, och frågan är hur bra han är numera. Hans karriär har gått åt helt fel håll på senare år och jag vet inte, jag är väl inte helt övertygad om att han hitta tillbaka till någon ny storhetstid.

Intressant spelare. Jag har alltid gillar honom spelstilsmässigt, men det har tyvärr överskuggats av att han inte riktigt verkar vara den där snubben man vill vara kompis med, och så det här med smutsen också. Men spelmässigt, där är han unik. Backhandslice, forehandslice, enorma tempoväxlingar, en serve där han knappt kastar upp bollen, och mest av allt, en av tourens absolut snabbaste spelare de senaste åren.

Vi får se hur det blir. Han ska väl vara tillbaka i början av nästa år här och då får man göra en ny prognos för honom. Men som sagt, jag är inte riktigt övertygad.