76, Evans

76, (199) Daniel Evans 

En av dessa spelare som man från ITF:s håll liksom aktivt försökt sätta krokben för. Inte bara ITF i och för sig. Den är många andra idrotters förbund som gjort liknande grejer.

Evans har alltid varit en strulputte och gillar att vara ute och ha lite kul. Det går inte jättebra ihop med att vara en av världens bästa spelare i tennis. Det är lite som att be om problem så till viss del får han förstås skylla sig själv. Han luktade i sig lite pulver som antagligen gjorde att det blev ännu mer kult på restaurangen, så att säga, och det syntes förstås på hans kommande dopingprov. Han blev avstängd, tappade all sin ranking, och tvingades i år starta om från noll när han väl fick dra igång i början av maj. Olägligt för honom. Han är en av de mest utpräglade hardcourtspelarna som finns och att då komma tillbaka till den tid på året då man spelat fyra månader på hardcourt och precis ska gå över till grus, inte optimalt. Han fick åka till spelplatser han garanterat helst hade undvikit och då han som dopingsavstängd inte hade någon skyddad ranking som tog honom in, det blev till att börja kvala på challengertouren.

Tung säsong överlag. Han var inte fulltränad i början men blev bättre och bättre och vann under slutet av sommaren en stor challenger. Det går inte alls att backa upp den här positionen med hans spel i år. Han har inte varit så bra, men som ni kommer se lite högre upp på rankingen så väger jag till viss del in hur bra en spelare i grund och botten är, och Evans förutsättningar i år har verkligen varit bedrövliga. Jag tror vi får se en helt annan upplaga av honom nästa år och om man bara har rätt inställning kommer han ta sig in på atp-touren igen.

Hur spelar han då? Det brukar ni vilja veta.

En liten knatte där allt handlar om offensiv. Han är snabb, han har en otroligt spetsig forehand och hamnar man på bakfoten mot honom får man helt enkelt stryk.