70, Herbert

70, (55) Pierre-Hugues Herbert

Han borde vara bättre, det är väl det främsta jag tänker kring Herbert.

Bra serve, bra returer, okej i bollandet, rätt snabb för spelstilen. Bra på att komma fram och avsluta bollarna. Han har det spelmässiga, men jag tycker att han inte riktigt får ihop det till en helhet. Och kanske lite så att han inte riktigt alltid har någon idé om hur matcherna ska vinnas. Han går in och kör, och så får han se hur det går.

Jag tycker han borde försöka få till ett mer aggressivt spel i egen serve. Han har en jättefin serve och som en av världens absolut bästa dubbelspelare har han också en fin volley. Trots det är han väldigt ovillig att komma fram till nätet efter serven. Dumt, för när det gäller spelare på hans nivå kan det vara väldigt effektivt, inte minst för att böka till det lite för motståndaren. Sen har han ett helt okej spel från baslinjen också, som hade räckt till precis hur bra som helst om han nu haft den här riktigt skarpa offensiven. Nu blir det istället lite så att han fastnar i bollande vid baslinjen även i egen serve, och när han då möter någon som är riktigt stark i den grenen, då får han helt enkelt stryk. Han skulle behöva komma bort lite från det, försöka bluffa till sig lite fler poäng på sina största styrkor. Han borde även returnera mer offensivt än han gör. De här singelspelarna som har så extremt bra returer när de spelar dubbel, de borde verkligen utnyttja det mer i singel än de gör. Herbert är tveklöst en av dem.

27 år gammal nu. Åren har dragit iväg lite. Äntligen etablerad på atp-nivå nu i alla fall, men vi får väl se om det blir så mycket mer än så. Jag tror det kanske inte trots allt.