72, Bedene

72, (67) Aljaz Bedene

Tycker alltid Bedene är lite svårplacerad. Allt mellan plats 40 och plats 80 känns rimligt på honom. Riktigt varför vet jag inte, men kanske är det lite att han är så otroligt begränsad. Han har inte det som krävs för att slå någon som är bättre. Däremot är han så löjligt stabil att han nästan aldrig förlorar mot en dålig spelare. Det handlar bara om var man lägger den där gränsen. Vilka är bättre än honom.

Stadig serve, stadig backhand, stadig forehand, rör sig helt okej. Han är en sån här total medelspelare. Han är hyfsad på allt. Kanske inte det mest sevärda, men om man gillar att se en rejäl, stabil, bra tennisspelare, då ska man tveklöst titta på honom.

I år lyckades han prestera i rätt turneringar. Någon stor challenger som han gick ner och vann och i atp-turneringarna med de sämsta startfälten på grus, där spelade han sin bästa tennis för säsongen. Optimalt om man vill plocka poäng.

Han kan mycket väl pendla upp till topp-50 nästa säsong igen, eller så ligger han kvar här runt plats 70. Spelar inte så stor roll. Han nöter på och tjänar sina pengar på touren i flera år till. Om man inte blir skadad igen vill säga. Han har haft några säsonger där han varit borta lite för mycket.