74, Kokkinakis

74, (153) Thanasi Kokkinakis

Hopplös jävla otur. Så kan man väl sammanfatta Kokkinakis karriär hittills. Inte fullt så talangfull som sin bästis Kyrgios kanske, men i gengäld är han inte alls så korkad som Kyrgios är. Jag kommer ihåg att jag för några år sen trodde att Kokkinakis skulle bli bättre än Kyrgios, och min tanke var nog inte helt fel. Och med tanke på Kyrgios utveckling på det mentala planet är det väl fortfarande inte helt osannolikt.

Men vilka sjuka skadeproblem. Han är 22 år gammal nu, Kokkinakis, och har än så länge nästan bara varit skadad. Trots det, att han nästan alltid är skadad, är han nästan alltid riktigt vass när han väl spelar. I år spelade han på något vis i och för sig hela säsongen. an började i januari och slutade i oktober, men det var ofta bara en turnering per månad. Smart på något sätt. Efter alla sina jättelånga uppehåll har han förstått att han kanske måste ta det lite lugnt och växa in i förmågan att spela en full säsong.

Inga begränsningar. Jättebra serve. Mycket bra grundslag. Bra inställning. Och smart, han har ett bra tennishuvud den här killen. Bra fysiska förutsättningar i grunden också. Han är snabb för att vara så lång och har en närmast perfekt tenniskropp, om den nu skulle fungera, något den inte gjort hittills.

Skadorna kommer mest troligt hindra honom från att nå sin fulla potential, men får han bara lite ordning på det anser jag att han har alla möjligheter att närma sig topp-10 i framtiden. När det blir bestämmer hans kropp.