68, Baghdatis

68, (125) Marcos Baghdatis

Ibland kanske det blir lite för subjektivt, lite för mycket känsla när jag gör min ranking. För visst, Baghdatis har inga resultat i år som backar upp att han är såhär bra. Samtidigt måste det sägas, man kan inte förvänta sig att en spelare som varit så bra så länge per automatik ska orka gå ner på challengertouren rent mentalt. Baghdatis klarade det inte alls nu under hösten, och inte hjälpte det heller att han numera i stort sett alltid har någon form av skadeproblem.

Samtidigt, när han väl spelade stora turneringar i år gjorde han det bra. Andra rundan i Australian Open där han föll knappt mot Rublev. Han gick till fjärde rundan i Indian Wells innan han lämnade wo mot Raonic. På sin väg fram slog han bland annat Schwartzman. I Wimbledon slog han Thiem innan han föll i en mycket jämn femsetare mot Khachanov. Thiem gav upp med skada i och för sig ska sägas. I övrigt har han slagit ett helt knippe spelare som är topp-50 så när det gäller mot tufft motstånd, då är han bra, det är bara det att han i år inte orkade samla tillräckligt med poäng på låg nivå, och hösten var som sagt en katastrof.

Jag tycker han fortfarande har tillräckligt med kvalité i sig för att vara topp-100 med marginal, och om han kunnat spela en full säsong utan skador skulle han tveklöst vara det. Jag tycker att han fortfarande är 68:a i världen, helt enkelt.

Och eftersom jag skrivit så mycket om hur tråkiga alla spelare är de senaste dagarna, Baghdatis, han är ju inte tråkig, inte någonstans. Han är en mästare på att få med sig publiken, var han än spelar, och när han väl taggar till, då är han fruktansvärt sevärd.