60, Pella

60, (58) Guido Pella

Sånt här stör mig lite grann. För ett par år sen var Pella topp-40 i världen. Då helt vansinnigt överrankad. Han var inte i närheten av den nivån då. Jag minns att han då var en av de spelare som fick ta emot de häftigaste rasen på min ranking. Nu däremot, nu är han bättre, men istället har han inte alls fått med sig poängen på samma sätt. Det hade varit mer rättvist att han var topp-40 nu än för två år sen.

Men nu stämmer hans atp-ranking i alla fall. På ett ungefär. 58 på atp-ranknigen, 60 på min ranking, det är där han ligger ungefär.

Jag tycker han spelar alldeles för mycket på hardcourt. Det är dags att ge upp nu, acceptera, att han är en av de spelare som har ett spel som är mest specialiserat för grus. Han slarvar bort många poäng där på att inte lägga upp sin säsong enbart efter att få spela på grus.

Fin spelare. Typisk vänsterhänting som har stor skillnad mellan backhand och forehand. Forehanden är ruskigt bra, backhanden kanske ingen svaghet som är jättelätt att utnyttja, men det är inget vapen precis och framför allt använder han backhanden på ett lite felaktigt sätt. Han slår den lite för flackt, lite för hårt, med lite för små marginaler utan att tjäna något på det. Helt okej serve också för att vara grusspelare och för sin längd. Han är bara dryga 180 cm lång.

Inte den man ser mest av under en säsong, inte den mest spännande spelaren, och ingen blivande stjärna. Väldigt anonym faktiskt men en riktigt bra spelare som fortfarande har något år kvar till 30. Han ska kunna hänga med länge än.