61, Haase

61, (50) Robin Haase

Jag har för mig att jag tidigare idag kallade Harrison för fyrkantig. Det kan man verkligen säga om Haase också, men han är mer rektangulär än Harrison. Går det att se stelare ut än vad Haase gör? Jag hoppas innerligt att han inte är och känner sig lika stel som han ser ut, för då måste det vara fruktansvärt tufft att spela tennis.

Kantigt, fyrkantigt, stelt, det är inte snyggt, det är det inte. Hans teknik är allt det där. Det ser inte bra ut. Ingenting ser bra ut. Men det mesta är rätt bra. Han är liksom en fattig mans version av en riktigt bra spelare. Bra serven bra grundslag, helt okej snabbhet och rörlighet för spelstilen. Han är okej. Allt är okej. Det är inte jättebra, ingenting är jättebra, men allt är tillräckligt okej för att det ska vara tillräckligt svårt att komma åt honom.

Lika bra varje år som det känns. Han hade en liten storhetstid drygt fem år sen då han vann sina enda titlar, den speciella höghöjdsturneringen i Kitzbuhl vann han två år i rad, men i övrigt är det den här nivån, mellan plats 50 och plats 100 som gäller för honom, år efter år.

Men det är ju inte så illa pinkat. Omkring 60 miljoner kronor har han spelat in. Han kommer leva gott när han väljer att kliva av, Haase, något han inte behöver göra riktigt än. 31 år gammal. Han ska kunna ha två eller tre goda år till framför sig.