62, Harrison

62, (62) Ryan Harrison

62;a i världen är han, Harrison. Ni ser ju, både min ranking och atp-rankingen. Inga konstigheter.

Varför är han det?

För att han i år vann 21 matcher och förlorade 21 matcher. Han är sådär otroligt mycket medelspelare på atp-touren, vilket man är om man är 62:a i världen.

När Harrison började komma fram, som väldigt ung för snart tio år sen, var det vissa som pratade om honom som en framtida toppspelare. Det handlade nog väldigt lite om hans talang och kvalitéer och väldigt mycket om vilka problem USA just då hade med att få fram spelare. Någon toppspelare har han aldrig blivit, och kommer aldrig bli, men det känns samtidigt helt uteslutet att han ska åka ut från atp-touren igen. Han har precis allt som behövs för att spela på högsta nivå.

Han servar stenhårt. Inte smart, inte lurigt, men väldigt hårt. Och sen i spelet, där är precis allt okej. Det är inte bra, men det är helt okej. Returerna lite mer än okej. Forehandstekniken är lite sådär vilket hindrar honom från att ha ett direkt vapen från den sidan som man behöver om man ska vara riktigt. Där har vi hans problem. Om hans forehand varit ett vapen, likt det slaget är mot nästan alla av världens bästa spelare, ja då hade Harrison kunnat vara en av dem. Men nu har han den lilla svagheten, och då går det inte riktigt.

Är han inte väldigt fyrkantig, förresten? Huvudet, kroppen, allt. Han ser ut som den där seriefiguren som är en tvättsvamp, lite grann. Inget fel i det. Trots fyrkantigheten är han ju rätt snygg, så varför inte.