64, Krajinovic

64, (95) Filip Krajinovic

Han fick ihop 17 turneringar i år, Krajinovic, men i hur många var han skadefri? Ingen, skulle jag gissa. I hur många var han tillräckligt fräsch för att kunna göra sig själv någorlunda rättvisa? Hälften kanske. Att med de förutsättningar behålla en ranking på topp-100 i världen, det är verkligen så otroligt imponerande och det indikerar att det inte var någon lyckträff där i slutet av säsongen 2017. Eller ja, det var det ju. Han är inte en spelare som ska kunna nå final i masterssammanhang, men den där spelstyrkan, han har den inom sig. Det är en otroligt talangfull spelare detta och det är bara att hoppas att han kan få vara lite skadefri nu under nästa säsong.

Komplett är ett oerhört missbrukat uttryck och nej, jag ska inte kalla Krajinovic för komplett. Han är lite svag ute i hörnen, särskilt på forehandssidan där han inte har tillräckligt bra teknik för att försvara sig på ett bra sätt, men det är småsaker det där och till största del handlar det om att ha skallen på rätt ställe. Att vara beredd att jobba för poängen, något han inte alltid varit. Det är en lite lat rackare det här tror jag. Han har kanske varit lite för talangfull för sitt eget bästa. Serven också en svaghet förresten. Han är 185 cm lång. Det är inget fel på den längden. Det är heller inga jättefel på hans teknik. Men likt Fognini och vissa andra knackar han inte till bollen som han borde. Det är som att han tycker det känns fult att vinna poäng på det sättet.

Bortsett från de där mindre defekterna. Vilken spelare. I ett rent bollande kan han hänga med precis vem som helst och det är ju en rätt bra start det. Han är en jäkel på att slå till bollen helt enkelt.

Skadefri är han topp-50 i slutet av nästa år. Om han får ordning på vissa grejer är han topp-30. Med maxutdelning är han topp-20. Det finns väldigt få begränsningar för honom som jag ser det. Det handlar bara om vad han gör av det han har.