59, Jarry

59, (43) Nicolas Jarry

Jag är ju rätt bra på tennis ändå, det får man säga, men jag är tyvärr inte synsk. Inte ännu. Det kommer säkert med åren. Det var inte lätt att förutspå Jarrys utveckling i år, det kan jag säga. Han startade året med en riktigt bra ranking, en ranking han då i min mening skulle vara nöjd med precis utanför de hundra bästa. Han hade gått långt och vunnit några stora challengers med svaga startfält 2017 och låg bra till helt enkelt sett till sin spelstyrka. Men i år, stort, stort genombrott.

Man ska veta att han är en grusspelare. En kraftig grusspelare, så att säga. Så att han inte gick så bra under hösten, det är inget konstigt med det. Det är på grus som han ska plocka sina poäng. Än så länge i alla fall. Jag tror det kan bli en väldigt bra hardcourtspelare av honom i framtiden. Eller ja, han är redan en bra hardcourtspelare, men han har inte alls haft samma utdelning ännu. Han har lite för stora svingar och är lite för sävlig, än så länge alltså. Men om han kan trimma sin serve ytterligare lite exempelvis, då kommer hans övriga spel plötsligt duga hur bra som helst på hardcourt också.

Men på grus, där hinner han med, trots sina små svagheter, och där är han helt enkelt väldigt bra.

Flera semifinaler i år och en final. Nästa år vinner han sin första titel om jag får avgöra. Bara 23 år gammal och det här var hans första säsong på atp-touren. Det ska finnas utrymme för klar förbättring. Topp-20, det är inte alls orimligt. Mer än så känns däremot snudd på orimligt men att han kommer kunna klättra en del till, absolut, inget snack om den saken.