50, Chardy

50, (40) Jeremy Chardy

Och där klev vi upp på min topp-50. Vi har alltså raskat av hälften av spelarna som ska rankas. Vi kommer ju klara av det här i god tid till nästa säsongs start. Mycket fint det. Nästa säsong förresten. På söndag är det tre veckor kvar. Tre veckor, det är ju inte så jäkla mycket det. Innan dess ska vi hinna med att avsluta rankingen, det ska komma ett specialavsnitt av den podcast som ska rulla under nästa säsong dagen innan julafton och ja, jag skulle säga att det värsta är över nu. De där första riktigt trista veckorna har vi klarat. Nu tre kvar, men det kommer gå fort.

Vilken diss mot Chardy. Det här är hans inlägg, så sitter jag och babblar om annat.

Chardy, bra spelare, jag gillar Chardy, och därmed lite konstigt att jag skickar ner honom tio platser jämfört med atp-rankingen kanske men ibland måste tuffa beslut tas och han är överrankad för närvarande helt enkelt.

Mycket bra serve. Jag tycker bra andraserve också, även om det beror på att han har en svaghet i andraserven. Egentligen har han ingen andraserve utan andraserven är en lite lösare förstaserve. Det kan innebära en smärre katastrof, men det kanske också innebära att man har en lite tuffare andraserve än motståndarna, och i Chardys fall är det just så. Han slår lite fler dubbelfel, ja, men hans andraserve är också klart skarpare än många andras, och i totalen blir det ett plus då jag anser att tennisens utveckling på det området släpar lite efter. Om några år kommer spelarnas andraservar vara mycket bättre och man kommer ta klart större risker, precis som Chardy redan gör, även om han alltså gör det för att han inte har något annat val.

Jättefin forehand också. Stort vapen.

Backhanden, stort problem. Ett av de sämsta, kanske det sämsta, slaget på atp-touren. Den är hopplöst osäker, hans försök till offensiv backhand, och dessutom ganska lös och vek. Det i kombination med att hans slice är helt värdelös, en ovanlig kombination för en spelare som har dålig offensiv backhand, det blir så klart jätteproblem. Grunden till allt är att han aldrig slicade sin backhand överhuvudtaget förrän för något år sen då han hade varit skadad och tvingades till det. Därför utvecklade han aldrig någon vettig slice som man annars alltid gör om han har en svag backhand. Chardy hade varit en helt, helt annan spelare om han bara haft en vettig slice. Han hade haft en annan karriär då.

Jättestora styrkor, men en enorm svaghet. Det är Chardy det.