52, Mayer

52, (56) Leonardo Mayer

Skönt att Florian har lagt av. Nu finns det bara en Mayer att hålla koll på. Det hjälpte inte precis att de ofta låg nära varandra på rankingen heller.

Men här har vi i alla fall Leonardo, han med de stela vinkelslagen. Otroligt vad stel han är. Det ser ut som att han är stelopererad i ryggen. Han böjer liksom aldrig på den, inte i något slag. I sin serve böjer han sig istället bakåt i en ytterst obekväm position och i grundslagen, han sträcker på sig, så att säga.

Rätt intressant, ni läste om Struff tidigare idag. Mayer är hans totala motsats. Mayer har egentligen inte särskilt bra slag, och det ser definitivt inte bra ut, men han har luriga, obekväma slag och är väldigt svårspelad. Han placerar också sina slag obekvämt för motståndaren. Han älskar vinklar och vill att spelet hela tiden ska vara på hans villkor. Han vill inte fastna i ett rent bollande från baslinjen. Där är han inte tillräckligt säker. Men när det blir krångligt, bökigt spel, då är han riktigt vass.

Två titlar i karriären, båda i 500-turneringen i Hamburg, och han var nära att vinna i år också. Basilashvili slog honom ytterst överraskande i finalen där. Han avslutade säsongen med sex raka förluster, det är ju faktiskt katastrofdåligt, och överlag var det ingen höjdarsäsong för Mayer skulle jag säga. Han vann några matcher i stora turneringar och det i kombination med finalplatsen i Hamburg gjorde att poängen ändå rullade in men överlag, jag tycker han kan lite bättre.