54, Lajovic

54, (48) Dusan Lajovic

Det mest intressanta med Lajovic är väl egentligen att spelmarknaden alltid, utan undantag, värderar honom högre än vad han är rankad. Är man rankad 90 värderas han som att han är rankad 60, om han är rankad 60 värderas han som om han var rankad 50, och så vidare. Kort sagt, han är en spelare som folk älskar att spela på, och det är därmed i allmänhet en dålig idé att spela på honom då han oftast står i för låga odds.

Varför är det så då?

För att han ser bra ut, så klart. Inte utseendemässigt då, utan spelmässigt.

Han har inga hål i sitt spel. Faktiskt inte ens i närheten av några hål. Helt okej serve, helt okej grundslag, helt okej fysik, helt okej på både grus och hardcourt, han ser bra ut helt enkelt. Sen är det inte så bra som det ser ut riktigt, och det är därför det blir just så, att han är lite överskattad ofta av de som vill satsa sina pengar.

Vapen saknas. Fullständigt. Inget slag är bättre än det andra. Och hamnar han ofta lite väl långt bakom baslinjen vilket gör att han för en bra spelare är ganska svårhanterad. För en sämre motståndare kan han däremot vara smått omöjlig. När Lajovic får spela i sitt tempo kan han vara i princip hur bra som helst.

Närmar sig 30-strecket i ålder men har egentligen precis på allvar etablerat sig på atp-touren. Det ska finnas några goda år kvar dock men några större klättringar känns inte aktuella. Han är väldigt begränsad, och det finns inte mycket mer att hitta på. Han får försöka klamra sig fast här någonstans kring 50-strecket.