46, Fucsovics

46, (36) Marton Fucsovics

Ansågs som en rätt stor talang som ung den här killen och i relativt ung ålder låg han bra till och var på väg mot atp-touren. Sen hade han några riktigt risiga år med skador och svagt spel. Nu senaste året dock, stor nivåhöjning och som 26-åring är han nu en otroligt stadig atp-spelare.

Vem ska man jämföra honom med tro? Ja, är man snäll så, Berdych. Är man lite mer elak, Seppi eller nåt sånt. Han är en rätt lång spelare med lite sämre serve än han borde ha. I övrigt en otroligt stabil bollare som inte har någon svaghet överhuvudtaget i grundslagen. Både backhanden och forehanden är bombsäkra. Svagheter? Serven, som sagt. Den kunde vara bättre. Returerna inte fantastiska heller. Och han har lite svårt att avgöra bollen. Men i ett rent bollande, där är han grymt stark och kan hänga med nästan vem som helst.

26 år gammal som sagt och topp-50 med marginal. Prognosen för Fucsovics ser god ut. Det är bara skador som kan hindra honom från att de närmare 7-8 åren ha en mycket fin tenniskarriär.

Tog första titeln i år i Geneve förresten och han är nog än så länge lite bättre på grus, trots att hans spel egentligen ska passa lite bättre för hardcourt. Otroligt fina siffror på atp-nivå förresten. Ganska få matcher spelade ännu, det här var hans första riktiga atp-säsong, men 58% vunna matcher på grus och 53% vunna på hardcourt. Kan han hålla i något i närheten av det, då blir det mysigt för honom framöver.

Mustasch. Varför bär han mustasch? Eller ja, mustasch är smickrande. Det är en hederlig moppemusch han går omkring med.