47, Sousa

47, (44) Joao Sousa

Vissa spelare är svåra att placera. Sousa är inte en av dem. Det är bara att titta runt 50-strecket, och så stoppar man in honom där någonstans. Han håller exakt den här nivån, alltid, och det kommer inte ändras än på några år.

Jobb, jobb, jobb. Han jobbar fruktansvärt hårt den här spelaren. Jag skulle säga att han är en av de spelare som slarvar bort absolut minst antal poäng på en säsong. Han har en grym inställning och ger sig aldrig. Det är hans största tillgång tillsammans med att han är rätt snabb och orkar mycket samt att han behärskar både hardcourt och grus.

När det gäller de spelmässiga kvalitéerna är det väl egentligen inte mycket att hurra över. När man tittar på hans grundslag, hans serve, hans returer, och sånt där, då är det snarare en spelare runt 100-strecket på rankingen. Men han har som sagt något som de flesta märkligt nog inte har. Den där optimala inställningen som gör att matcher som är jämna ofta trillar över till hans sida på att han är lite mer noggrann och jobbar lite hårdare än motståndaren.

Kort text om Sousa, helt i sin ordning. Han är verkligen inte särskilt spännande. Om man inte varit tjej då. Jag skulle säga en nia på den tiogradiga snygghetsskalan.