48, Millman

48, (38) John Millman

Intressant exempel det här. Jag tycker Millman är en skitbra spelare, och jag tycker inte kalla honom överrankad just nu. Men det finns ungefär tio spelare som för närvarande är väldigt tydligt underrankade, och därför blir Millman nedknuffad på min ranking jämfört med atp-rankingen. Orättvist kan tyckas, men så är det. På min ranking går vi alltid efter spelstyrka och därför ska spelarna som är bättre vara före honom.

Jämnbra, det är väl det första jag tänker om Millman. Väldigt liten skillnad mellan backhand och forehand. Serven är lika bra som grundslagen. Han rör sig ungefär lika bra som hans övriga egenskaper. Helt okej returer. Väldigt jämn, stadig, stabil och bra spelare. Men det där sista lilla, som ett vapen, det saknas och därför får han nöja sig med att vara topp-50 och inte så mycket mer. Men det är ju otroligt bra, och väldigt bra gjort med tanke på vilka sjuka skadeproblem han hade i början av sin karriär. Nu har han kommit tillrätta med allt det där och är mycket sällan skadad.

Ska man verkligen leta svagheter så är det väl att han har en tendens att vara för mycket kontringsspelare. Ibland skulle han tjäna på att ta lite mer initiativ mot svagare spelare. Men ibland funkar det ju väldigt bra också. Han fick Federer att ge upp i US Open, det minns vi väl alla.

Inte min personliga favorit kanske. Likt vissa andra, tänk Federer, så tror jag inte att han riktigt är så som han framställer sig men det är väl på sitt sätt bra. Lyckas man lura nästan alla att man är någonting man inte är, då kanske det är precis det man är. Hur som helst, otroligt bra spelare i alla fall och väldigt värd en plats på topp-50 på min ranking.