49, Dzumhur

49, (47) Damir Dzumhur

Är han bra för att vara dålig eller dålig för att vara bra, Dzumhur. Evig fråga. Jag vet inte. Det kanske är lite samma sak.

Ibland kan man tycka att han är helt fantastisk säker, och att han kan placera bollarna med så perfekt avvägd fart och placering att det finns få som kan avgöra genom att ta så små risker. Men ibland…ibland ser han liksom bara kort och värdelös ut.

Kort spelare. Dålig serve. En av de svagaste servarna på atp-touren. Inga jättebra returer egentligen. Men där slutar svagheterna. Jättefina grundslag, om än ganska tunna. På challengertouren, när han höll till dör under många år innan sitt genombrott, var han en av de mest grusspecialiserade spelarna. Numera har han inte ett rätt på grus. Han blir på tog för tunn och helt enkelt uppäten. Han behöver snabba underlag där han kan dra nytta av den låga studsen som är perfekt för honom för att han är just kort. Men bra slag, inget snack om den saken. Och fruktansvärt snabb.

Oftast väldigt arg. Inte som att han kan bli arg när det går emot. Han är liksom jämnarg. Lite arg hela tiden. Ingen charmknutte överhuvudtaget.

Jag tror nog han kommer få det rätt tufft framöver. Det känns som att fler och fler lär sig hur han hanteras och han får svårt att hålla sig topp-50 men i år så, i år höll han bra även om han tappade lite rankingmässigt jämfört med 2017.