42, Kohlschreiber

42, (34) Philipp Kohlschreiber

Jag trodde verkligen att Kohlschreiber, kanske inte skulle ha fallit ifrån helt, men åtminstone fallit ifrån topp-50, vid det här laget. Men han klamrar sig fast vid den atp-ranking som han alltid har. Lite märkligt tycker jag. Jag tycker han blivit ganska klart sämre det senaste året. Framför allt har han tappat rejält i snabbhet. Men tydligen funkar det fortfarande helt okej.

Första gången sen 2013 som han inte vann någon titel. Det borde ju indikera ett rankingtapp, men som sagt, inte. Åttondelsfinal i US Open där han slog ut Zverev. tredje rundan i Wimbledon, ofta tredje omgången i mastersturneringarna, final i Munchen, och kvarten i Indian Wells. Äh, det är ju ett bra år liksom. Och han har slagit en del bra spelare. Så det är väl jag som inte förstår någonting helt enkelt.

Vinkelslag, det är Kohlschreibers grej. Inte på Wawrinkanivå direkt, men en fattig mans Wawrinka på något sätt. Mycket stadig i bollandet och han placerar som sagt sina slag mycket bra. Serven riktigt vass för att vara en kort spelare och helt okej returer. Behärskar alla underlag och allt som allt en otroligt stabil och bra spelare som haft en mycket fin karriär. Han har varit topp-50 i hela sitt liv, känns det som. Åtta titlar och över 100 mille svenska kronor inspelade. Han kommer kunna äta även när han lagt av.

Och jag tror faktiskt han kommer lägga av relativt snart. Jag tror att det kan ligga ett litet ras runt hörnet, kanske redan nästa säsong, och då lär han ju inte orkar. Men vi får se. Det är bara en gissning förstås. Klarade han sig i år så, varför inte nästa år också.