39, Querrey

39, (51) Sam Querrey

Hur länge kan man fortsätta tycka att Querrey är mycket bättre än sin ranking utan att han presterar? Det är en rätt rimlig fråga tycker jag. Jag lägger mig någonstans mittemellan. Lite bättre än sin atp-ranking, ja det är han, men han var i början av det här året rankad elva i världen. Den nivån har han aldrig hållit, och han är inte särskilt nära den. Det här var ett år då hans nivå sänktes. Han har varit en spelare runt 20 i världen i ganska många år men i år, dåligt, trots att han länge hade väldigt bra seedningar att jobba med.

Tittar man över hela säsongen hittar man faktiskt bara ett par turneringar där han presterade vad man kan förvänta sig av honom och nej, det var inte bra helt enkelt.

31 år gammal. Det är ju för tidigt att falla ifrån. Och det är svårt att peka riktigt på vad som blivit sämre. Det är snarare så att han är en spelare som det är väldigt små marginaler för. Han är på gränsen till att vara en extrem servekanon. När han är som bäst är han det. När han är lite sämre är hans serve fortfarande bra, men inte tillräckligt bra för att hålla motståndaren borta med någon slags lätthet. Och i spelet, ja där bygger ju allt på att han får mycket på serven. För måste han stå och bolla även i egen serve, då är spelarna på atp-touren helt enkelt för bra för honom.

Han känns inte som den spelare som jobbar hårdast direkt och det är väl lite faran för honom. När det blir såhär, att man rasar igenom lite under en säsong, då gäller det att jobba hårdare för att kunna hitta tillbaka. Det känns inte som Querrey direkt. Han kommer låta det flyta på och så får det gå som det går, ungefär.

Närma sig toppen igen? Aldrig. Topp-20 igen? Knappast. Topp-30 igen? Det tror jag. Han är i min mening fortfarande lite för bra för att inte kunna ligga runt 30-strecket men den här säsongen var han helt enkelt inte särskilt bra.