36, Verdasco

36, (28) Fernando Verdasco 

Om man frågar atp-rankingen så var Verdasco i år klart bättre än han varit de senaste fyra åren. Jag är väl lite tveksam till det får jag säga. Jag tycker han började bra. Han började med en imponerande seriositet under säsongens första del där han helt enkelt hade en annan, bättre, inställning än han tidigare haft. Men om det blev ju mycket av det, jag vet inte.

Många semifinaler och rätt många lätta poäng, han har faktiskt inte slagit många särskilt bra spelare i år.

Det är för spretigt. Så är det bara med Verdasco. Han har en magisk forehand, som kanske fallit lite i hackordningen senaste åren. För ett knippe år sen hade jag sagt att den var bland de bästa i världen, numera är den bara riktigt bra. När han väl träffar den ser det emellertid fortfarande ut som det perfekta slaget, men som sagt, det är för spretigt. Han missar för mycket enkelt, även från forehandsidan.

Backhanden? Ja, den är bra tekniskt, men igen, det är för spretigt, det är för slarvigt, och det är inte så bra som det skulle kunna bra.

Det som var bättre i år var väl serven som faktiskt var klart mer stabil än tidigare.

Det låter nog som att jag är rätt hård mot honom, och det ska man vara, för Verdasco är totalt sett under sin karriär en underpresterare. Han borde fått ut mycket mer av sitt kunnande men vid 35 års ålder har han fortfarande inte fått ihop sitt spel till en helhet, och då lär han ju knappast få det i framtiden heller. Jättebra spelare, och ingenting talar emot att han kommer hänga kvar på topp-50 i ett par år till, men jag tycker inte hans säsong var så bra som plats 28 på atp-rankingen indikerar.