33, Pouille

33, (32) Lucas Pouille

Jag har alltid varit tveksam till Pouille. Det ska vi inte hymla om. Han var rankad tia i världen tidigare i år men jag har aldrig accepterat honom som en så stor spelare. Och kanske att årets säsong till viss del bekräftade att jag har rätt. Samtidigt ska det sägas att hans normala rankingnivå de senaste åren var runt eller lite innanför 20-strecket, så en riktigt dålig säsong för honom det här. Han vann en minititel i Montpellier, men han klarade inte av att sticka bra nosen i stora turneringar som han vid vissa tillfällen gjort tidigare år.

Han slår hårt. Det är egentligen hans enda grej i min värld. Han slår lite hårdare än de flesta andra, både vad gäller transportslag och avgörande slag. Men sen är det inte så mycket mer. Serven är okej, inte mer, returerna är sådär, han är bra fysiskt, men inget som sticker ut. Han har en bra skalle. Det ska sägas också. Inte i år riktigt, men tidigare år har han varit fruktansvärt bra på att prestera som bäst när han haft bäst chans att plocka enkla poäng. Det är det som hela tiden hållit hans ranking uppe och det är en fin egenskap, men när jag ska ranka spelarna efter spelstyrka så smäller den inte särskilt högt.

Vi får se. Jag vet att det finns många som har otroligt höga tankar om honom. Jag kanske har fel, det vet man aldrig, men jag tror verkligen inte han kommer bli topp-10 igen utan han får nog fokusera på att försöka hålla sig runt det där 20-strecket så ofta och länge som han kan.

Ny tränare nästa säsong i den tidigare damspelaren Mauresmo. Jag är väl lite halvt tveksam där också kanske. Men vi får se. 33:a i världen är han i alla fall om man frågar mig.