34, Carreno Busta

34, (23) Pablo Carreno Busta

Det var många bra lottningar för Carreno Busta i år. Tittar man på det han presterade så handlade väldigt, väldigt mycket om höga seedningar och sen också rejäl tur med vilka motståndare han ställdes mot. Det här raset trodde jag på inför säsongen. Att han startade året som tia i världen, det var liksom så väldigt fel. Sen blev som synes raset på atp-rankingen inte så jättestort, av nämnda anledningar, men på min ranking rasar han ytterligare. För mig är han helt enkelt inte bra nog för att vara bland de 30 bästa.

Hur bra är han då? 34:e bäst i världen. Det är ju fantastiskt.

Blir man mer bollmotare än vad Carreno Busta är? Kanske inte på samma sätt som Simon, som han klämde sig in före här. Carreno Busta har egentligen rätt bra slag. Hans teknik är bra. Han är inte en av spelarna som bara knuffar tillbaka. Men han använder sina slag för att göra just det, knuffa tillbaka. Jag tror att han skulle kunna vara ganska mycket bättre om han vågade lita lite mer på sin forehand. Den är absolut tillräckligt bra för att han ska kunna driva spelet med den men han försöker sällan.

Extremt, verkligen fruktansvärt bra ute i hörnen. Hans teknik där är fantastisk. Bra serve för spelstilen, bra returer, bra fysik. Han har det mesta, men som han spelar har han inget vapen och därför landar det till slut i något ganska medelmåttigt. Eller ja, medelmåttigt, han är en av de bästa spelarna i världen, snälla nån, men jämför man med de absolut bästa så.

Yngre än man kan tro, bara 27 år gammal trots att det känns som att han varit med ett bra tag. Studsar tillbaka rejält nästa säsong? Kanske, beror lite på de andra. Om alla bra spelare presterar som de ska, då är det nog svårt för Carreno Busta att vara topp-20 men precis där utanför, det ska han kunna klara. Lite bättre än han var i år är han absolut.