26, Medvedev

26, (16) Daniil Medvedev

Man ska veta en viktig sak. Atp-rankingen som den ser ut just nu ska tas med en nypa salt. Om man är 16 i världen så är man inte 16:e bäst i världen, för det var rätt många spelare som spelade väldigt lite i år, men som fortfarande är bra spelare. Att Medvedev åker ner tio platser jämfört med atp-rankingen är alltså absolut ingen diss. Det är bara så att han hamnat för högt för att andra spelare är borta.

Jag har trott rätt mycket på Medvedev de senaste åren, men jag trodde nog ändå inte på det enorma genombrott som han fick i slutet av säsongen. Han borde vara rätt begränsad med sitt spel där han har oerhört små marginaler över nätet och spelar mer flackt än vad som är hälsosamt men han fick ihop det totalt i slutet av säsongen och ja, det funkade helt enkelt.

Bättre servare än man kan tro. Han är två meter lång nästan. Har inte den bästa servetekniken, men lite lurig serve och räckvidden gör att den blir riktigt bra. Sen i spelet, där är han ju bra helt enkelt. Typisk rysk spelare som är riktigt bra på att mota boll från båda håll med högt tempo.

Jag tror fortfarande han är lite begränsad. Topp-10, kanske någon gång, men knappast en stadig topp-10-spelare. Han kommer ha riktigt dåliga perioder då jag tror det är svårt att vara stabil som en av de bästa spelarna med de supersmå marginaler i slagen som han har.

Passivt aggressiv kille det här. Han framstår oftast som lugn och lite tråkigt, men någon gång ibland exploderar han och blir våldsamt arg. Vi minns hur han stod och kastade mynt efter en stackars domare som han ansåg vara köpt. Vilket han så klart inte var. Men som sagt, han kan få rejäla bryt ibland, Medvedev.