27, Schwartzman

27, (17) Diego Schwartzman

Är han inte övervärderad, lite överrankad ändå, Schwartzman? Jag får nog svara ja på den frågan. Eller ja, ni ser ju. Svaret på den frågan är ja om man ser till min ranking.

Och då är han ändå en spelare jag verkligen gillar.

Hur ska man inte kunna gilla en liten knatte som har alla förutsättningar emot sig, men ändå lyckas bli bättre än nästan alla andra? Det ska inte gå att bli rankad 11 i världen i tennis som han var i somras om man är så kort. Vi snackar här om en kille som är 165 cm lång, om han sträcker på sig.

Men som han kan bolla. Okej, underarmsservar. Vem slår Schwartzman? Kanske Federer. Det skulle inte passa honom att möta Federer i en sån match i och med att Federer hela tiden får lägen att kliva på och försöka slå igenom Schwartzmans försvar, som inte är så bra. Men för vanliga, icke hyperoffensiva spelare, skulle någon slå honom i ett rent bollande? Oklart. Spelare som Djokovic och Nadal skulle i alla fall mycket väl kunna förlora mot honom i den grenen, och det säger väl en del om hur bra Schwartzman är på det han gör. Kom ihåg matchen mot Nadal i Franska Öppna i somras till exempel. Nadal räddades kanske av ett regnavbrott där, och som ni vet, det är inte så jättemånga som slagit Nadal i den turneringen.

Serven, den håller förstås inte. Han är för kort, varken mer eller mindre. Chansen att bryta honom finns alltid där och därför blir det ofta för jobbigt för honom när han möter de bästa spelarna. Han är heller ingen returspecialist riktigt. Trots att han har ett förlängt racket är det problem för honom med räckvidden där. Så serve- och retur, där får han sota för sin längd. Men i spelet, där har han få övermän.

Verkar vara en fruktansvärt trevlig kille det här också. Det är ju kul att kunna lägga till det.