28, De Minaur

28, (31) Alex De Minaur

Jag tror så vansinnigt mycket på De Minaur. Mer och mer för varje gång jag ser honom i stort sett. Jag börjar nämligen mer och mer fundera över hur bra man egentligen blir, och hur man inte ska kunna bli hur bra som helst, med den snabbhet han har.

Han är snabbast. Just nu, och kanske den snabbaste spelare jag sett. Det är bara att titta på hans ben. De är som trumpinnar, och när han bränner på som allra mest och man ser det i en repris, ibland tror man att hastigheten är upptrissad, trots att den inte är det. Det ska inte kunna gå sådär fort som det gör.

Sen finns det problem. Som att hans slag, de är ärligt talat inte så bra. Forehanden är tekniskt inte bra. Han är ganska kort. Backhanden, okej, men inte mer. Han måste utveckla det spelmässiga massor och åter massor, men med tanke på att jag aldrig sett en ung spelare jobba hårdare, och ha bättre inställning än honom, han är inte en sån där kille som kommer nöja sig med sitt spel för att han råkat blir topp-30 i världen som 19-åring. Han kommer göra precis allt för att utveckla allt som är möjligt att utveckla och vi får helt enkelt se var det stannar.

Visst är det lite Nadal över honom? Väldigt olika slag och allt sånt, men kombinationen av snabbhet, arbetsmoral, och skalle. Jag tycker det finns klara likheter.

Framtida världsetta?

Mycket ska förstås gå rätt för att det ska bli så, men för mig är han en av de unga spelarna som just nu har absolut bäst chans att lyckas med den saken. Om allt klaffar för honom kan han med de grundförutsättningar han har bli bäst av alla.