29, Monfils

29, (29) Gael Monfils

Det känns ju verkligen orättvist det där. Man kan inte placera Monfils 29:a. Han är för bra för det. Men kanske är konkurrensen också numera lite för bra för honom. Det tar tid, men till slut, när man varit borta lite för mycket i lite för många år, då kommer konkurrensen ikapp en och Monfils skulle nog inte knappa på dörren till topp-10 numera, ens om han var helt skadefri en säsong.

En fantastisk spelare. Det går ju inte att älska honom och på hemmaplan i Paris i Franska Öppna och Paris masters har han spelat några av de mest minnesvärda matcher man kan tänka sig. Monfils är en levande show, och han kan vara det genom att han är just en show. Han försöker inte vara det. Han är det. Visst gör han sig till ibland med de här flygande slagen, men det är sällan något som försämrar hans spel. Det andra försöker med är han. Han har en spelstil som är så magiskt underhållande att jag har svårt att förstå mig på folk som inte gillar honom.

Sen kan man ju bli lite frustrerad. Jag kan ju tycka att han lite för tidigt nöjde sig med sin spelstil. Han utvecklade aldrig något andra vapen förutom serven. Tänk om han hade ett slag att driva på spelet med också. Då, mina vänner, då hade han inte blivit enkel att tas med.

Han gillar basket, Monfils, och som de flesta av oss andra hade han nog bara velat vara en cool basketspelare. Han hade säkert kunnat bli det. Hans kombination av längd, snabbhet, spänst, och bollkänsla funkar i alla sporter där en boll är inblandad och Monfils hade mest troligt blivit riktigt bra i de flesta.

32 år gammal. Brutalt skadedrabbad. Han kommer ju inte nå toppen igen. Det finns ingen chans. Men kan han blixtra till och vinna någon relativt stort turnering? Inte alls omöjligt. Spelet finns där i honom. Utan tvekan.