19, Chung

19, (25) Hyeon Chung

Ens minne är kort. I alla fall mitt. Men här har jag lyckats skramla fram lite information från ett knippe månader tillbaka. För en bit in på den här säsongen kändes det fullständigt givet att Chung skulle avsluta det här året rankad topp-10 i världen. Dels med tanke på hans utgångsläge. Han ar rankad 19 i världen i början av april och hade då inte särskilt mycket att försvara. Men mest av allt beroende på hur han spelade. Han var en av de bästa spelarna i början av året.

Sen blev han skadad, och när han kom tillbaka var han inte lika bra. Låt oss gissa att han stressade tillbaka lite, jag tror det.

Men det där ska ju kunna ordna till sig nu under uppehållet, och med tanke på hur ung han är, det finns förstås stora möjligheter till att han under ett uppehåll kan ta ett kliv framåt också.

Vansinnigt modern spelare. Jag vet att vissa påstår att han har svårt att sätta egen fart på bollen. Det är inte hans styrka, men han kan göra det. Och jag vet att han kommer bli bättre på det i framtiden. Men om man får välja, starta med ett magiskt försvar och senare lära sig att driva på spelet eller starta med att kunna slå hårt för att i framtiden lära sig försvara sig, det är ingen som lyckas med det senare. Såna spelare förstår aldrig att de behöver utveckla sig. Men det första där, det är inte så svårt, och Chung kommer utveckla den delen. När han gör det, då kan han vara precis hur bra som helst.

Extremt, extremt, extreeeeeeemt bra ute i hörnen. Det är nog bara Djokovic som kan utmana honom när det gäller teknik i försvarsspelet ute i hörnen. Sen är han inte sådär vansinnigt snabb, Chung, men med den där tekniken ger han sig själv alltid den där extra, nödvändiga, tillräckliga tiden för att få tillbaka bollen med längd, fart, och ibland kan han till och med vända det till att få press på sin motståndare trots att han själv är pressad.

Han kan utveckla i stort sett allt. Serven kan bli mycket bättre. Returerna också. Det offensiva spelet som sagt. Men det han har är en så sjukt bra start att han trots det redan är en otroligt bra spelare.

Jag tror inte att konkurrenterna är riktigt redo för vad som kommer hända med Chung nästa säsong. De har nog glömt hur det var i början av det här året.