16, Coric

16, (12) Borna Coric

Ja, det här blir ju lite av en utmaning. Coric är en av de spelare som jag tycker är absolut sämst sett till ranking, prestation, och så vidare. Men som ni ser, jag ser ju ändå vad jag ser. Han är bra. Det är bara det att jag inte förstår det riktigt. Jag är väl för korkad. Eller är han lite av ett luftslott? Det får väl framtiden utvisa kanske.

En sak ska man börja med att säga. Han har ännu inte presterat ett skvatt i en turnering på allra högsta nivå. Kan vara ett tecken på att när alla de andra kämpar, då räcker han inte till, och är därmed inte så bra som han är rankad eller anses vara, kanske? Eller ja, final i Shanghai i år. Okej då. Men Del Potro var skadad och Federer var…dålig. I övrigt slog han ingen.

Han jobbar. Som han jobbar. Otroligt hårt jobbar han. Och han har ju också allt som man ska ha. Han har en backhand som är mer än okej. Forehanden är rätt bra. helt okej serve. Helt okej returer. Grymt bra fysik. En väldigt stadig, stabil, gedigen spelare. Men ska det verkligen räcka för att som han gjorde i slutet av det här året knacka på dörren till topp-10? Jag tycker verkligen inte det. För mig är han istället en stabil topp-20-spelare som är närmare att åka ut från topp-20 än att kliva in på topp-10. Just nu stämmer emellertid inte det där. Han har inte många poäng att försvara de första månaderna kommande säsong, så han kommer nog slinka in på topp-10 innan det eventuella raset kommer.

Om man ser till ranking och ålder är Coric en av de som ligger absolut närmast att bli bäst i världen när de äldre spelarna som nu är bäst droppar av. Men om han blir världsetta, då ska jag äta upp min hatt i livesändning, helt rå, utan kryddor. Det kan ni ta som ett väldigt säkert löfte.