13, Khachanov

13, (11) Karen Khachanov

Spelare som presterade i slutet av året snarare än i början har en tendens att bli högre placerade på min ranking. Det vet jag. Är det därför Khachanov landar så pass högt här? Jag tycker ju inte det. Annars hade jag inte placerat honom här, men jag vill ändå påpeka det.

Det går ju att se lite av Safin i honom, gör det inte? Jag tycker ju det. Och då ska man inte klaga. Ryssarna är sällan de mest spännande spelarna, men Khachanov, han är rätt sevärd han.

Född 96, 22 år gammal, och stort genombrott i år. Nytt stort genombrott nästa år. Jag tror det. Jag tror han kommer storma in på topp-10 och sen stanna där. Han har precis allt, och jag kan inte se vad som ska hindra honom.

Stenhård serve som han också kan vinkla helt okej med sin räckvidd. Han angränsar till att vara servekanon. Grundslagen, helt fantastiska, från båda håll, och väldigt hårda. Får han ett läge så smäller det. Han vilar inte på hanen överhuvudtaget. Lång spelare som sagt, nästan två meter, och det gör att han inte är sådär blixtrande snabb som vissa andra, men för att vara så lång rör han sig grymt bra. Om man ska tro listningarna är han exempelvis två centimeter längre än Raonic. Det stämmer nog inte riktigt, men ungefär lika långa. Och det är lite skillnad i rörelsemönster. Khachanov rör sig som en helt vanlig spelare. Han är ingen stor klump som klampar omkring.

Vad kan förbättras?

Det vetefan.

Han kan väl slipa lite på allt egentligen, men det finns inget hål i hans spel. Volleyn är ingen höjdare, men så går han aldrig på nät heller, och det behöver man inte när man har de kanoner han har från bakplanen. När han träffar kommer inte bollen tillbaka i alla fall, och kommer den tillbaka är den så lös att han inte behöver stå vid nätet för att slå in den.

Khachanov topp-10 nästa år. Khachanov världsetta i framtiden, kan hända. Khachanov en absolut toppspelare de närmaste fem åren, utan minsta lilla tvekan.