Genomgång med tomten

Dåså, tomten. Jag har varit snäll i år. Och även om de här klapparna inte kan levereras redan idag, du kanske kan ta ett snack med gud och se till så det blir såhär under 2019? Rätt intressant förresten. Tomten och gud, två sagofigurer. Den ena är det helt och hållet att tro på att den finns på riktigt, även i vuxen ålder. Den andra anses man nog vara väldigt annorlunda om man tror på i vuxen ålder. Vi människor är rätt knepiga.

Klapp nummer ett: Flera matcher mellan Djokovic och Nadal under 2019.

Det vore väldigt bra om du kunde lösa detta, tomten. Vi fick bara se en enda match som höll absolut högsta nivå det här året. Jag tycker vi alla är värda mer, och i synnerhet jag. Jag sitter och tröskar dag in och dag ut i väntan på de här matcherna och att det bara blev Wimbledonmatchen i år, jag tycker det var lite klent. Vi kan med fördel inleda med en final i Australian Open, där båda två är pigga och fräscha. Detta är lite sådär en grundklapp, som jag snudd på förväntar mig att du fixar.

Klapp nummer två: En mirakulös höjning av en svensk.

Det här är nog något du får ta med gud i och för sig, för det är så osannolikt att dina krafter nog inte räcker till, gode tomte. Men någonstans så, det händer spelare från andra länder. Det händer att någon som innan varit helt värdelös och plötsligt blir bra mycket bättre, så man kan börja heja på den spelaren. Det skulle också underlätta om den spelaren kunde uppföra sig på ett sätt så att det åtminstone blir möjligt att tycka om den. Jag kräver ingen atp-tour här, jag kräver ingenting då jag förstår att det blir svårt, men om det kunde komma upp en svensk kille som är lite trevlig sådär och börjar vinna matcher på challengertouren, det hade varit för jäkla härligt.

Klapp nummer tre: Att Federer fortsätter, och fortsätter utmana.

Man ska ha en sak väldigt klart för sig, du också, tomten. Jag vill inte att Federer ska lägga av. Och jag vill absolut inte att han ska bli sämre. Jag har redan fått det som jag emellanåt varit smått besatt av att berätta för folk bekräftat. Det är bara att titta på matcher, resultat, och titlar från de senaste tio åren. Det går väldigt enkelt att se att Federer inte är den bäste spelaren någonsin. Däremot är han ett helt otroligt väsen, nästan i klass med dig tomten, och det skulle lämna ett helt ofattbart tomrum om han skulle försvinna. Jag vill inte ens tänka på det. Tennisintresset skulle sjunka rakt ner i källaren, särskilt i Sverige, om det inte hunnit hända något innan som gör att det ändå klarar av att hålla sig uppe. Jag önskar att Federer fortsätter precis som de senaste åren. Att vara bra, kunna sticka fram nosen om de andra inte är med eller faller ifrån, och helt enkelt fortsätter knacka dem i ryggen.

Klapp nummer fyra: Jag vill få igång någon av mina magiska idéer.

Även om jag arbetsmässigt gjort exakt samma sak i tio år nu så tror jag att en av de saker som gör att jag på något sätt lyckas klamra mig fast som den tennisskribent som alla egentligen bryr sig om, varken de vill eller inte, är att jag hela tiden åtminstone försöker skruva på saker och kanske komma med något lite nytt. Just nu har jag ytterligare två saker som jag skulle vilja göra. Den ena är att jag vill starta ett nytt ben här på Bethard. Eller på VamosRafa, eller hur man ska kalla det. Jag skulle vilja ha något som heter VamosRafa-betting, eller något åt det hållet där jag varje morgon ger er en heltäckande och fullständig genomgång av i stort sett samtliga dagens tennismatcher. Och givetvis, spåna kring oddsen på dem, vad man ska spela på. Jag skulle i anslutning till detta vilja göra ett försök att få till någon liten funktion där även ni kan bidra med tankar kring matcherna. Lite som den gamla VamosRafa-chatten för er som minns den. Inte likadan. Inte lika vild. Men ändå, ett ställe där man kan sitta och känna att man inte är så otroligt ensam när man sitter där framför datorn eller teven och följer matcherna. Det här skulle förstås till största del tilltala den del av er som satsar pengar på tennisen, men jag tror även ni som inte gör det skulle gilla det. Att få lite försnack kring matcher även om det inte är någon stor turneringsvecka har en tendens att höja underhållningsvärdet. Jag har dragit det här för de som har möjlighet att okej:a och få igång det här på Bethard. De är i vanlig ordning positiva, de är fantastiska på så vis, det ska ni veta. De vill alltid att jag/vi ska få hitta på det vi vill. Men också som vanligt, tekniskt är det inte helt enkelt. Men tomten, skicka över några formler eller lite koder eller något till utvecklarna på Bethard så ska vi allt få igång det där. Det blir kul. Tills dess får ni vara med i min maillista istället, där jag gör i stort sett samma sak, nämligen skickar ut en brutal massa speltips till de som är med. Dra ett mail till davids@tennistips.nu för att anmäla intresse. Den andra idén jag skulle vilja få igång, som jag nog tyvärr inte kommer få igång av olika anledningar, är att jag skulle vilja bygga upp ett lexikon över alla världens professionella spelare. Jag skulle nog säga att jag har en unik kunskap i världen gällande tennisspelare på alla nivåer och jag skulle vilja dela med mig av det. Lite som min topp-100-lista, men för alla spelare där jag också fokuserar lite mer på att beskriva dem som spelare, deras styrkor, hur bra de är på olika underlag, och så vidare. Form också, helst. Men då skulle det nog ta lite för mycket tid. Hur som helst, det där tror jag inte kommer bli av, inte i år i alla fall, men man kan ju få drömma. Och ni får gärna drömma med mig. Tomten, kom igen nu! Samarbete från din sida, tack.

Klapp nummer fem: Att jag, hur missnöjd jag än kan verka, får fortsätta hålla på med världens absolut roligaste grej.

Jag har en jävla hälsoångest, jag tror jag har skrivit om det ibland. Hypokondri skulle man slarvigt kunna kalla det, men det är fel. Jag uppfinner nämligen inga sjukdomar i huvudet. Däremot, om jag känner någonting som inte känns helt hundra, och det rimmar med det som jag vid det valda tillfället ser som det huvudsakliga hotet mot min hälsa, då drar jag rätt omgående slutsatsen att jag har max en vecka kvar att leva. Jag har försökt ta det lite lugnt, eller väldigt mycket lugnare, nu under december. Jag vill tro, och känna att det varit ruskigt skönt, och det har det varit ur en synvinkel. Att jag hållit mig mer borta från tennis än jag gjort de senaste tio åren har gjort att jag nu är så jävla sugen på tennis att det är rent larvigt åt det. Men det har också utmynnat i att jag haft aningen för mycket tid för att gå runt och oroa mig för saker, nu när jag inte kunnat oroa mig för Nadals form, för att Djokovic kramar för många träd, eller att spelarna på challengertouren är korrupta. Jag behöver tennisen, jag behöver något som är i mitt huvud dygnet runt, tennisen är en fantastiskt stor del av mig, och jag skulle utan tvekan bli galen om jag inte hade den. Eller ja, då skulle jag ju säkert hitta något annat att lägga all vaken tid på, men det hade ju kanske tagit ett litet tag att bli lika bra på det som jag är på tennis. Med andra ord, jag hoppas att ni fortsätter följa det jag gör, och säger ifrån om jag blir värdelös så jag kan bättra mig. För tomten, jag vill inte för allt smör i Småland sluta hålla på med tennis.

Där har du något att bita i, tomten. Jag kommer utvärdera dig i slutet av nästa år för att se om du levererade.

God jul på er, mina vänner! Och jag lovar er, det kommer inget mer inlägg idag, så ta det nu lugnt, och fokusera på Kalle Anka och så vidare så hörs vi igen imorgon, och fortsätter då ladda för säsongen som nu startar om mindre än en vecka.