Inför Abu Dhabi

Det ÄR dags. Nästan. Okej, jag tjuvstartar med en dags marginal, men det är nästan dags, det är det. Det är onsdag idag, och det är dags att göra de sista förberedelserna inför säsongen som inleds imorgon torsdag med träningsturneringen i Abu Dhabi. Sen börjar kvalen till Brisbane, Doha och Pune på lördag. Brisbane sent fredag kväll till och med. Hopman Cup också, mixedturneringen som bland annat Federer spelar i år, börjar också på lördag.

Men i det här inlägget tänkte jag att vi skulle titta till på den här årliga träningsturneringen i Abu Dhabi, som om den spelats mitt i säsongen inte hade fått en enda blick mot sig, men i och med att den inleder säsongen, och alltid har några av de största namnen med, så blir det ändå ganska stort fokus på den. Den sänds också av Viasat i Sverige, så många har möjlighet att se den.

Chung är den lägst rankade spelaren som är med denna gång och han är 25:a i världen, men givetvis klart bättre än så. Vi minns hur het han var den här tiden förra året med semi i Australian Open. I övrigt så, alla är ju inte med, men fyra topp-10-spelare plus Khachanov som är precis på gränsen till topp-10. Nivån är inte låg direkt. Dessutom, det är ju träning det här, och spelarna får alla sina pengar bara för att ställa upp, så det spelar ingen roll hur det går, men de Djokovic och Nadal hade inte spelat om de inte tyckt att detta var ett bra tillfälle att få lite matchträning. Lagom matchträning, någonstans mellan träning och match. Ett perfekt sätt att inleda sin säsong. Stor risk att någon av dem strular bort sig i första matchen. Det brukar vara lite så i den här turneringen, och någonstans tror jag kanske inte att någon av dem är så särskilt sugen på att möta den andra i en sån här match. Det finns inte mycket att vinna på det, men man kan ju hoppas att vi får se dem mot varandra på lördag, det hade varit riktigt kul.

Först av allt dock, Anderson mot Chung och Khachanov-Thiem imorgon. Två riktigt fina matcher, som vi väl kan snacka lite mer om imorgon precis innan det är dags kanske. 13 är tiden för första match, den den andra direkt efteråt.

Det kan väl bli kul det där? Jag kommer i alla fall sitta bänkad.

Kan i alla fall inte bli sämre än förra året då Anderson vann, och Bautista var i final. Sömnigare än så blir det väl inte riktigt kanske.