Anderson imponerade

Då var det färdigt för dagen i Abu Dhabi och jodå, säsongen är igång.

Det som jag tycker att man ska ta med sig från dagen är att Anderson imponerade och det rejält. Hur han lyckades strula bort första set mot en för dagen ganska riktig svag Chung, det är svårförklarat, men han gjorde det efter att både ha servat för setet och haft två setbollar vid ledning 6-5. Men sen total slakt, och jag tycker han såg för jäkla bra ut. Det syntes också att han jobbat på saker under uppehållet, och sånt gillar ju jag att se. Han har försökt slipa på sin volleyteknik och han kom idag fram på nät mer än jag någonsin sett honom göra. Är det någon som kan ändra och förbättra saker så är det Anderson. Det var precis en sån här sak han gjorde för drygt fem år sen någonting när han plötsligt kom tillbaka från ett uppehåll och hade en helt ny serve jämfört med tidigare. Om han nu klarar av att komma fram lite mer på nät, då kan han bli ytterligare mer farlig. Han såg riktigt bra ut idag, Anderson, och kanske att man i år måste börja ta honom på ännu mer allvar än man tidigare gjort. Det känns lite så. Chung var usel, ska sägas, men delvis för att Anderson är en mardröm för honom spelstilsmässigt. Han får absolut ingenting på sitt kontringsspel och hans ganska svaga serve blir utnyttjad till max. Men trots det, jag tycker han borde sett lite bättre ut. Det såg mer än lovligt trögt ut.

Den andra matchen, ja, det var blixtsnabbt underlag i Abu Dhabi i år, tydligen, och där rök alla Thiems chanser. Han var chanslös, men det kan till 90% förklaras av underlaget. På den här typen av blank hardcourt där bollen knappt studsar upp, då funkar inte Thiems spel helt enkelt, så inte mycket mer att säga om den matchen egentligen.

Imorgon då?

Thiem-Chung klockan 12, Nadal-Anderson klockan 14 och Djokovic-Khachanov klockan 16. Hyfsad tennisdag, eller hur? Vi snackar mer om den imorgon bitti.

Härligt att vara igång, hörni!