Inför dagens Abu Dhabi-matcher

Så, vad tror vi? Två matcher från Abu Dhabi idag. Efter varandra. Start 13. Och några av de bästa spelarna i världen. Om man tar i lite. Kul ska det bli i alla fall att allt nu drar igång. Från idag och nästan elva månader framöver kommer det varenda dag gå att se högklassig tennis. Och därmed, i drygt 300 dagar framåt kommer vi nu ha massor att snacka om.

13:00 Anderson-Chung 3,35-1,32 Bethard

Svårt att avgöra faktiskt vilken av dagens matcher som känns mest intressant. Jag skulle säga båda. Positivt också att vi idag har fyra spelare som inte tramsar. Det är förstås alltid en risk när det gäller träningsmatcher. Men Anderson, Chung, Thiem och Khachanov. Det är inga showgubbar liksom, så det kommer allt bli allvar.

Man glömmer rätt snabbt, gör man inte? Men det ska man inte göra. Man ska inte glömma vilken spelare Chung var vid den här tiden förra säsongen. Han gick till semi i Australian Open och var den turneringens riktigt stora grej. Det var ett enormt genombrott, och jag kommer ihåg att jag både tänkte och skrev att han knappast skulle kunna misslyckas med att bli topp-10 under 2018 beroende på hur han spelade och hur han låg till rankingmässigt. Nu lyckades han med att misslyckas, så att säga. Skador fixade det åt honom. Han var knappast fräsch en enda gång efter Australian Open. Och inte i slutet av Australian Open heller. Han fick ju ge upp med blåsor på fötterna där. Verkar vara ett rackarns problem för honom rent allmänt. Märkligt att det inte är något man kan få ordning på. Det känns som en simpel grej på något vis, men särskilt den här tiden på året i Australian Open är han ju inte ensam om det precis, så det finns väl inget botemedel helt enkelt. Men oavsett vilket, med en försäsong i ryggen nu, jag tror Chung kommer vara giftig i början av det här året också.

Anderson? Han kommer förstås vara precis lika bra som han alltid är, och blir därmed en riktigt svår nöt för Chung att knäcka. Ännu ingen setvinst på två möten för Chung. Ingen skräll att Anderson inte passar honom så bra kanske. Chung vill helst inte styra spelet, Anderson älskar att styra spelet i maklig takt. Passar Anderson bra det här, men se upp för Chung. Jag tycker det ska bli intressant att se var hans nivå ligger.

14:30 Thiem-Khachanov 2,25-1,64 Bethard

Kolla oddsen. Minst sagt intressant att Khachanov redan värderas som en topp-10-spelare. Med marginal till och med. Hans odds idag indikerar att han skulle vara rankad ungefär som Thiem, runt sjua eller åtta i världen någonting. Han är säkert så bra, Khachanov, men personligen tycker jag att han måste visa lite mer innan man kan slå fast det. Han vann i Paris, där han bland annat krossade Thiem i en match där Thiem föll igenom totalt, men det är en turnering. I övrigt har han inte mycket att backa upp en tes om att han skulle vara topp-10 i världen, Khachanov och som sagt, lite mer får han nog visa.

Mycket handlar om vem som kan ta initiativet, och vem som vågar mest när de här möts. Båda två är beroende av att få föra spelet, så räkna med att spelet blir snabbt och offensivt. Räkna också med att Thiem inte faller igenom som han gjorde när de möttes i Paris i höstas så jag tror det här kan bli hur jämnt och spännande som helst. Thiem är svag på hardcourt, tycker man ju. Medan Khachanov är hardcourtspecialist. Men faktum är att de vann exakt lika stor del av sina matcher på det här underlaget förra säsongen. 70% vinster för båda två. Som sagt, jämnt, tror jag.