Dags för de stora pojkarna

Först ut idag, Chung mot Thiem i någon slags tröstprismatch. Jag tror inte ens den sänds faktiskt, så den kan man skita i men vill man satsa en slant kan nog Chung vara en väldigt bra idé. Han var själv usel igår, men så hade han också ett väldigt starkt motstånd. Thiem var usel på ett annat sätt. Han blev besegrad mer av underlaget än sin motståndare och jag har lite halvsvårt att se att han ska kunna prestera bättre idag även om motståndet är enklare. Det går för fort för honom när det är den här typen av blankpolerad hardcourt. Han hinner helt enkelt inte med sina svingar. Närmare tre gånger pengarna på Chung här på Bethard, det är fint det.

Men sen dags för de stora pojkarna. Och det är förstås det vi ska ha fokus på.

14:00 Nadal-Anderson 1,68-2,20 Bethard

Oj, så kul det ska bli att se Nadal igen. Nästan ett halvår sen. Han är inte alltid bra när han precis kommer tillbaka. Han är väldigt långt ifrån alltid bra i träningsmatcher. Men idag tror jag att han kommer vara bra. Han påstår att han bara kunnat träna på i två veckor, men jag vet inte riktigt hur väl det stämmer överens med verkligheten. Jag tror han kommer mer än okej förberedd hit. Men det vet man så klart inte. Det där är vad jag tror. Men det kan vara precis vilken Nadal som helst som kommer ut på banan idag.

Anderson imponerade stort på mig igår. Servandet var väl egentligen det som var minst bra, inte helt vanligt för Anderson det. Returnerandet, helt fantastiskt. Han var oerhört offensiv och han träffade ofta. Dessutom, det här nya nätspelet, det där kan bli bra.

Men hur blir det idag då?

Jag brukar säga att Anderson nästan inte har svårt för någon. Att nästan ingen har lätt för honom. Men det finns så klart undantag, och Nadal, det är på alla plan en mardröm för honom. Nadal har precis det retursätt som Anderson borde drömma mardrömmar om. Nadal backar så långt bak det går och tar all fart ur Andersons serve. Återstår för Anderson att försöka slå ess utåt i rutorna, men den serven är han inte lika bra på som det övriga i sitt servande. Väl i spelet sen, där är Anderson sjukt beroende av att få styra spelet, och åtminstone inte få alltför mycket press på sig. När han möter Nadal räcker det med en forehand från Nadal för att Anderson ska vara under så stark press att han missar.

En intressant detalj just idag blir att se om Anderson kommer våga köra vidare med sina nätattacker, och i synnerhet direkt efter serve. Att komma fram på nät efter serven är det som kan böka till det för Nadals sätt att returnera och jag hoppas att han kommer försöka i alla fall, Anderson, även om jag inte tror att han är så bekväm med det ännu. Det är lätt att spela på det sättet när man möter Chung och känner sig överlägsen. Det är en annan sak när man möter Nadal och känner sig underlägsen.

Ett set har han vunnit på fem matcher mot Nadal hittills, Anderson men som ni ser på oddsen tror folk att han har en väldigt bra chans idag. Han har åtminstone en bättre chans än han brukar, men jag tror rätt hårt på Nadal idag.

16:00 Djokovic-Khachanov 1,28-3,65 Bethard

Man ska kanske inte inbilla sig att det lottades alltför mycket i den här turneringen. Det var nog mer någon slags oljeshejk som satt och pekade var spelarna skulle placeras. Det är klart att man ville ha ett revanschmöte från Parisfinalen i höstas.

Djokovic då, hur har han skött sig under uppehållet?

Antagligen bra. Inte direkta skadeproblem utan han har kunnat ägna sig åt det han tycker är viktigt, krama träd, köra någon slags yoga iförd nattlinne, och så vidare. Han ska nog vara i god balans till den här veckan. Men visst, man litar väl inte till hundra procent på honom ändå? Tänk om det kommit tillbaka hjärnspöken, och att han plötsligt är på samma nivå som han var i början av förra året? Helt osannolikt, men man ska inte helt utesluta risken tycker jag.

Inget motstånd för Khachanov igår. Thiem tål som sagt inte det här underlaget. Kanonchans för Khachanov idag dock att visa att han verkligen står sig mot de absolut bästa. Om han slår Djokovic idag blir det en sån där omklädningsrumsboost. Plötsligt kommer alla se honom som en av de bästa, och i allmänhet känna sig chanslösa mot honom. Sånt betyder fruktansvärt mycket. Minns att Federer dominerade tennisen under flera år, egentligen bara på det där snarare än att han var så mycket bättre än alla andra.

Jag hoppas ju att Djokovic kommer i gott skick och att han vinner, men det skulle förvåna mig lite om det blir enkelt. Jag tycker det luktar lite segstartad Djokovic och tre set.