Årets första lottningar

Vi tittar till dem, årets första atp-lottningar. Brisbane, Doha och Pune.

Brisbane

Det vore ju jäkla konstigt om den Nadal jag såg i Abu Dhabi igår kom till start här. Jag har lite svårt att förstå vad han håller på med. Är man sådär otroligt långt ifrån att kunna göra sig själv rättvisa, då kan det inte finnas något positivt med att spela matcher. Träna kan man ju göra tills det känns bättre men matcher, det ger ju inte riktigt nåt när man spelar sådär. Men inte lämnat återbud ännu alltså, Nadal.

Tsonga kan ju hoppas på just ett återbud där. Eller så blir det en match mellan två halta och lytta gubbar i andra omgången där, om nu Nadal kommer till start. Inte helt säker på att man skulle vilja se den.

Bra startfält i Brisbane överlag, Brisbane har tagit över som den första veckans bästa turnering. Det var alltid Doha, men inte längre. Brisbane kan betala lite, inte alls som Doha, men de kan betala och deras fördel av att spelarna kan komma dit där de ska vara en eller två veckor tidigare än om de spelar i Doha första veckan gör valet enkelt för de flesta. Nishikori, Kyrgios, Raonic, Dimitrov, och så Murray så klart. Och kanske möjligen Nadal. Tänk på att det här är en 250-turnering. Känns det nära att Stockholm Open skulle ha ett sånt här startfält? Inte direkt nej. Men det är samma kategori av turnering.

Tyvärr usla tider i Sydney. De har inte nattpass på samma sätt som Australian Open utan här tar spelet slut relativt tidig morgon vår tid. Synd det, för det blir många fina matcher här.

Doha

Lite tycke och smak kanske rörande vilken turnering som är starkast den här veckan. Detta är ju inte illa heller precis.

Khachanov-Wawrinka, hyfsad match i första omgången.

Goffin, hur är han i början av den här säsongen? Blir intressant.

Och även comeback av Berdych som har en fin lottning i och med att han kommit på samma kvart som Thiem.

Djokovic promenerar väl hem det här om han kämpar, men det har varit några stora skrällar i Doha senaste åren så man ska väl se upp lite kanske.

Pune

Och så ett av tourens sorgebarn. Spelades förut i Chennai den här turneringen, numera Pune, men det spelar ingen roll. Svaga startfält, inget publikintresse. Inget kul.

Anderson, att man hittar honom här är inget skräll direkt.

Andujar, Jaziri, Carballes Baena, och Munar som seedade spelare. Det är ju ärligt talat inte så att man ställer sig och kör upphopp direkt. Det här är fullkomligt uruselt.