Inför Abu Dhabi-finalen

Jag ska ju erkänna att det varit mer spännande att följa livescore från dagens atp-kval än det hittills varit att följa träningsturneringen i Abu Dhabi men vi måste ju avsluta den nu när vi följt den i några dagar.

Nadal hoppar av dagens tredjeprismatch. Det hade väl varit en smärre sensation om han inte gjort det som han såg ut igår. Det blir istället Thiem som ännu en gång får storstryk av Khachanov, om nu Khachanov kämpar idag också. Nästan lite elakt mot Thiem att han ska behöva spela en match till på det här blankpolerade underlaget. Det funkar liksom inte riktigt. Den matchen börjar klockan 14.

16:00 Djokovic-Anderson

Man blir ju efter några såna här dagar lite trött på att spekulera kring om spelarna kommer kämpa eller inte. Fem av de sex som är på plats har i och för sig verkligen gjort det. Nadal enda undantaget och visst, de kommer ju gå för fullt idag, grabbarna. Allt annat vore konstigt.

Anderson vann deras första möte. I Miami 2008. Sen åtta i rad för Djokovic som synes, Anderson har tagit set i en av matcherna och i London i höstas var det direkt obehagligt vad krossad han blev, Anderson.

Det är tufft för Anderson mot de bästa, så är det bara. Djokovic har precis som Nadal returerna för att kontrollera Andersons serve och väl i spelet sen, där är ju Anderson mer än okej jämfört med vanliga spelare. Men när han möter de bästa blir han underlägsen. Titta bara på gårdagens match mot Nadal. Det enda Nadal gjorde var egentligen att returnera. I övrigt ansträngde han sig inte överhuvudtaget. Ändå kunde han nog till slut vunnit matchen om han bara velat. Anderson är ingen jättedödare, inte när det gäller de två bästa spelarna i alla fall.

Det finns inte heller så mycket taktiskt att hitta på för Anderson. Jag tycker absolut att han ska fortsätta attackera nätet som han gjort i sina två tidigare matcher i veckan. Särskilt mot de allra bästa spelarna är det helt rätt, att försöka pressa upp tempot för fastnar han i bollandet är han helt enkelt för osäker. Om det sen biter särskilt bra på Djokovic, kanske inte, men det är i alla fall bättre än att bara köra på för Anderson.

Vi får väl se. Jag tror att Djokovic kan komma att vinna detta rätt behagligt men hoppas jag har fel och att Anderson kan bjuda upp till dans.