Inför första atp-dagen

Hur många gånger har jag sagt att det är dags? Eller att det är igång? Börjar ju bli larvigt. Nu nu är det i alla fall dags för den första riktiga atp-dagen säsong 2019.

Jag har lite olika idéer för hur vi ska göra det här. Jag skulle vilja få in mer försnack inför även mindre flashiga atp-dagar. Jag vill att man ska vara tvungen att gå in på vamosrafa.se varje morgon för att få sitt införsnack. Som sagt, jag har lite idéer, vi får se hur det blir. Men här inför första dagen i alla fall, vi tittar till vad det är för matcher, och givetvis, vi kollar på Bethards odds också. Glöm inte bort att välja Bethard om ni vill satsa några kronor på matcherna. Oddsen är totalt sett de högsta som finns att tillgå på atp-touren, svensk licens så klart så inga problem där, och mest av allt, spelar ni hos Bethard så gynnar ni indirekt vårt lilla tillhåll här, vamosrafa.se. Så det är ju liksom bra för alla.

Först inatt, eller tidigt imorgon bitti. Klockan fyra. Det är ungefär då som grabbarna väcker mig nu för tiden. Perrrrrfekt, jag kan inte ligga och slöa istället för att titta på tennis framöver.

Senare under veckan kommer matcherna nog börja klockan ett i Brisbane. Det brukar vara så. Men kommande natt fyra alltså. Det tackar vi för.

Raonic spelade uppvisningsturneringen på Hawaii. Var väl innan jul tror jag. Så många dagar att hålla reda på. Torsk i två tiebreaks mot Nishikori där. Ingen fara på taket. Vi får se var han står i början av det här året, Raonic. Klart är i alla fall att det kanske är dags att varva upp lite nu. Han har haft ett par säsonger där han absolut inte blivit bättre. Bedene, bollmaskin. Känns väl inte jättestark mot servekanoner kanske, Bedene. Borde passa Raonic rätt bra.

Tycker oddset på Dimitrov är så jäkla märkligt. Det är som att det blivit någon slags psykos där folk tävlar om att bre på om hur svag hans förra säsong var. Han startar året rankad topp-20 i världen. Då är man inte totalt kass va? Och ska man vara helt ärlig, Dimitrov är knappast en topp-10-spelare egentligen. Han var det i ett år, men jag tycker inte han i grunden är det. Möter här Nishioka som är en spelare jag gillar, men fantastiskt tunn och jag tror Dimitrov kommer svälja honom hel, så att säga. 1,44 på Dimitrov där måste vara grymt bra.

Kecmanovic är ny på atp-touren. Väldigt lovande kille som det pratas märkligt lite om. För något år sen var han absolut längst fram i sin årskull, han är född 1999. Sen har han segat sig upp snarare än slagit igenom med dunder och brak och är nu snudd på topp-100. Honom ska ni hålla koll på i år. Jag tror det kan bli väldigt bra. Mycket bra spelare utan svagheter som kan komma att utvecklas otroligt mycket. Behärskar alla underlag också så poängen lär rasa in. Men redan nu klar favorit mot Mayer? Det känns väl möjligen aningen tveksamt.

Millman-Sandgren, där får man väl försöka svälja gäspningen kanske. Bollmotning mot bollmotning. Kommer motas en del.

Uchiyama är en rätt medelmåttig challengerspelare. Humbert ung och på väg uppåt, men jag tycker väl inte han är superspännande heller. Bra lottning för Humbert dock som kommer etablera sig med full kraft på atp-touren i år. Lite uppdaterad version av Herbert skulle man kunna säga, Humbert. Det blir ju lite komplicerat då de dessutom heter nästan samma sak.

Vi promenerar vidare till Pune som är veckans morgonturnering. Rätt trevliga tider där faktiskt.

Brukar vara lite långsamma underlag i Pune än i Doha och framför allt jämfört med Brisbane, så det är inte bara att det är ett uselt startfält som drar grusarbetarna hit. Det gör knappast turneringen mer intressant dock, särskilt inte första rundan.

Darcis tillbaka efter…hundra år? Något sånt. Ska bli jätteintressant att se honom. Han borde inte vara i något vidare skick, men han är van vid att komma tillbaka från skador och onekligen bra lottning, Carballes Baena är totalt kass på hardcourt.

Andujar, Munar, som sagt, de spanska grusarbetarna, de gör inte matcherna mer intressanta. Munars juniorslutspel dock. Ska bli lite spännande att se om han kan följa upp det med en ny, lite högre, nivå på hardcourt. Kanonlottning i alla fall med Albot som inte är en atp-spelare kvalitetsmässigt.

Mmoh får väl börja vinna lite på atp-touren nu. Rätt intressant, det känns som han haft en lång karriär redan. Han är född 1998. Gunneswaran är hutlöst överrankad, så även om han har hemmaplan, titta lite på oddset på Mmoh där tycker jag.

På tal om bra lottningar, och grusarbetare, Sousa är ingen stjärna på hardcourt direkt. Kanonchans för Gulbis att få en bra start på säsongen.

Doha, vi väntar lite där. Morgondagens spelprogram är inte satt än, och den börjar senare, det är veckans eftermiddagsturnering svensk tid så vi hinner ta den imorgon. Brisbane tidig morgon, Pune morgon och förmiddag, och Doha eftermiddag. Det är bara på kvällarna vi måste ägna oss åt andra, oviktiga saker, kommande vecka. Riktigt härligt det.