Roggepremiär

Visst är det lite så att säsongen inte är igång förrän Roger har spelat sin första match? Jag tror nog det är en del av er som känner så.

Om bara en liten stund är det dags. I Hopman Cup som spelas i Perth i västra Australien. Rätt stort land förresten, Australien. 340 mil, 36 timmar om man streckkör med bil, mellan Perth och Melbourne där Australian Open spelas om några veckor. Om vi skulle sätta oss i bilen och köra 340 mil söderut hade vi trillat i Medelhavet innan vi kört så långt, vilken väg vi än hade valt.

10:30 Federer-Norrie 1,35-3,20 Bethard

Kolla oddsen! De har stigit explosionsartat på Federer under morgonen. Norrie har sjunkit från en bra bit över sex gånger till strax över tre gånger. Jag hittar ingen information om att Federer skulle vara sjuk eller skadad, men någonting är det ju. Ett odds dyker absolut inte på det där sättet annars. Extra intressant att följa matchen därför skulle jag säga. Att se vad det kan ha varit som fick det att ändras på det där viset.

Norrie då? Norrie, vem?

Otroligt anonym för att vara topp-100-spelare, Norrie. Han har klättrat väldigt snabbt på rankingen faktiskt. Det var bara ett par år sen som han bestämde sig för att sluta skolan i USA i förtid för att spela tennis istället men efter det har han sprungit igenom challengertouren och spelade på atp-touren större delen av förra säsongen kändes det som. När spelare gör så snabba klättringar brukar det sticka ut. Man brukar prata om dem. Men Norrie, vem pratar egentligen om honom? I stort sett ingen.

Han slog Tsitsipas igår. Det är superbra gjort, och det är Norries bästa seger hittills, även om segrar i en träningsturnering som denna kanske inte riktigt räknas. Men bra gjort som sagt, och han är en bra spelare, Norrie. Den där spetsen i hans spel saknas, men en vänsterhänt kille som kan det mesta. Inga direkta hål i någon del av spelet.

Men Federer ska förstås slå honom. Och spelar Federer bra, då är det en drömmotståndare. Då har inte Norrie någonting överhuvudtaget för att kunna stå emot. Men om Federer är försiktig, och inte vågar riktigt, då kan han däremot få problem i bollandet, för Norrie kan vara rätt säker i relativt högt tempo.

Träningsmatch ska man veta. Det betyder ingenting det här. Men kul att se Federer ändå. Matchstart 10:30 svensk tid.