Inför första Doha-dagen

Som utlovat igår, när vi pratade om de andra turneringarna. Vi ska givetvis titta till vilka matcher som spelas idag i Doha också.

Är det ni som är inne och placerar era besparingar på Lorenzi? Vore ju lite oklokt i så fall kanske. Eller är det Verdasco ni tänker er? Lär nog komma tillbaka där också strax, oddsen. Runt 1,30 på Verdasco som får en fin inledning på året. Lorenzi är nog inget man ligger och drömmer mardrömmar om riktigt, särskilt inte nu för tiden och i synnerhet inte på hardcourt.

På tal om oddsen förresten, kolla återbetalningen. Försök hitta ett spelbolag som har 1,95 på båda spelarna när oddsen är jämna. Världens största spelbolag har exempelvis 1,83 på båda spelarna. Man förlorar i längden ganska mycket pengar på att spela på såna odds kan jag säga.

Haase mot Jarry, inget fel på nivån där. Felet är väl kanske att båda två är skittråkiga. På tal om tråkighet, det känns lite som att Haase kanske kommer tråka ut Jarry där. Jarry har topparna, och vapnen,. men Haase kommer stå och bolla tillbaka och i längden är det oftast utslagsgivande. Lite av en utmaning för Jarry att backa upp sin ranking i början av säsongen tror jag. Inte lika bra på hardcourt som på grus och kanske att han hamnat lite för högt upp. Haase avslutade förra säsongen katastrofalt. Han kämpade inte ens i sina sista matcher. Så han skulle nog gärna ta en bra start.

Bautista brukar ofta vara rätt bra här i Doha, men tuff lottning. Berrettini är inget man skojar bort riktigt. Mycket där hänger på om Berrettini får någon större utdelning på sin serve. För det måste han få om han ska ha chans. Bautista kommer vara överlägsen i bollandet, och kanske att det kommer passa Berrettini lite dåligt att möta någon som spelar så flackt. Snabbheten är inte Berrettinis styrka, så det kan bli tufft ute i hörnen för honom.

Berdych, kul comeback. Jag tror Kohlschreiber komemr sjunka som en sten i år. Jag förstår inte riktigt hur han lyckades klamra sig fast som han gjorde förra året. Han är inte lika bra längre. Framför allt är han inte snabb längre, och då borde hans spel braka ihop. 8-2 för Berdych i inbördes möten och i en av torskarna gav han upp. Kohlschreiber får liksom inte igång sitt vinklande när de möts utan det blir Berdych raka mosande som blir matchbilden istället. Jag tror Berdych kommer vara helt okej, och jag tror det är rätt fint odds på honom där faktiskt.

Ramos och Basilashvili gick åt lite olika håll förra säsongen kan man säga. Ramos löper stor risk att ryka från atp-touren i år. Basilashvili får väl fortsätta visa att han är en av de bästa. Ska vara klasskillnad, om nu inte Ramos hittat på något under uppehållet. Brukar kunna vara lite blåsigt i Doha dock, och blåsigt, då blir det superproblem för Basilashvili med hans minimala marginaler, samtidigt som blåst passar Ramos som handen i handsken. Så de yttre förhållandena kan betyda en del där. Är det inget konstigt dock, då ska det vara spel mot ett mål. Ramos har inget försvar för att stå emot någon som Basilashvili längre.

Marterer-Gojowczyk, kanske varken de mest spännande spelarna på atp-touren eller ens de mest spännande tyskarna på atp-touren. Marterer gjorde ett dåligt kval i helgen vilket indikerar att han kanske fortsätter på sin usla form från i höstas. Gojowczyk, det kan vara precis vad som helst från honom. Tycker nog att Gojowczyk ska vara lite favorit dock. Marterer visade i helgen att han inte är i form. Gojowczyk kan mycket väl vara i form.

Och så avslutade vi med Rublev-Seppi där det borde kunna bli rätt bra spel. Otroligt starka bollare och det faktum att Rublev vill sätta så mycket fart borde göra det underhållande. Frågan är hur det passar honom att möta Seppi dock. Rublev vill ha lite tid på sig ändå så han kan tempoväxlar. Seppi ger sällan särskilt mycket tid utan motar alltid tillbaka med bra tempo och längd. Rublev den väldigt mycket större spelaren dock och visst ska han vinna en normal dag.