Fin Murraystart

Det kommer ju bli bra det här, eller hur? Jag tror det.

Inte mycket till motstånd. Det var långt över ett år sen som Duckworth var att räkna med, men ibland känns det som att man i tennis kan spela hur länge som helst på skyddad ranking och något wildcard här och där. Han har aldrig varit någon topp-100-spelare spelstyrkemässigt, men han lyckades bli skadad precis när han skaffat sig en alldeles för hög ranking och då kan det bli såhär.

Men just i det här fallet tycker jag inte motståndet är så intressant.

Det handlar ju om hur Murray ser ut, inte om vem han slår.

Bättre än när han spelade förra säsongen. Det ser inte alls lika stelt ut. Och någonstans så, när man ser honom spela såhär är det ju helt omöjligt att säga att han inte kommer bli topp-10 igen. När man jämför med spelarna som håller till där, och så kastar ni in Murray som jämförelse. Snälla nån, det är Murray. Det är liksom en helt annan nivå än Cilic, Thiem, Nishikori, och alla de där. Inget snack om den saken.

Vi får väl se. Antagligen är han inte fullt så snabb som han en gång var, men samtidigt så läser han spelet så sjukt bra att det inte spelar så stor roll. Han är ändå där, precis som vanligt, i god tid. Dessutom, man vet inte. Tänk om han kunde hitta ett lite bättre offensivt spel på ålderns höst. Då kan han plötsligt vara en helt annan spelare.

Ska bli spännande att följa Murray här i början av säsongen. Han verkar i alla fall vara förvånansvärt fräsch fysiskt, och det är en ganska fin start det. Medvedev nu i nästa match. Mycket intressant test.

Från Brisbane noterar vi också att Nadal förefaller tänka spela. Han har inte strukit sig ännu och är på plats och pratar om att uträtta ”fler stora saker” i Brisbane. Undrar om han helt enkelt tappat det. Han brukar vara ärlig men det här känns lite konstigt. Intressant också att Kyrgios under morgonen kämpade en hel match, och slog Harrison i tre set varav två tiebreaks. Precis som man kan befara när det gäller Kyrgios dock. När han väl kämpar så spelar han mycket sämre än när han inte kämpar. Han blir uttråkad och likgiltig istället. Det var inte någon bra insats idag helt enkelt.