Nyårsdagens höjdpunkter

Kom igen nu. Vi har ett helt nytt färskt år att ta tag i. Och tennissäsongen är precis igång. Går ju inte att ligga och dra sig.

Vad har vi för höjdpunkter i tennisen idag?

10:30 Federer-Tiafoe 1,40-2,90 Bethard

Otroligt vad obetrodd han är den här veckan, Federer. Är det hans förvirrade nyårsvideo som han la ut igår som spökar kanske, jag vet inte. Men att Tiafoe skulle ha en chans på tre att slå honom, som oddsen indikerar här, det känns ju lite annorlunda, särskilt som Federer var så pass bra mot Norrie. hanft lite problem med Tiafoe innan i och för sig vill jag minnas men nja, jag förväntar mig att han tar det här enkelt, och fortsätter visa att han är att räkna med i början av den här säsongen också. Tiafoe precis som Federer mycket offensiv. Kommer slås en del fina slag i den matchen.

10:30 Karlovic-Auger Aliassime 1,76-2,20 Bethard

Visst skulle Karlovic kunna vara Auger-Aliassimes pappa. Det är ju självklart. Frågan är snarare om han skulle kunna vara hans morfar. Nu är i och för sig båda de sakerna lite osannolikt då de inte är så lika varandra, men 21 år skiljer i alla fall mellan dem i ålder. Varför jag skriver upp den som en höjdpunkt vetefan dock. Blir inte mycket till match. Men jämnt i alla fall.

13:30 Goffin-Berankis 1,35-3,55 Bethard

Lilleputtmatch där det borde kunna bli rätt bra spel. Intressant att se var Goffin står i början av den här säsongen givetvis. Utmanar han om att vara topp-10? Eller är han snarare en topp-20-spelare nu när konkurrenterna börjar komma tillbaka från skada? Vi kan kanske få ett svar på hur han ser ut spelmässigt idag i alla fall. Berankis är en höghastighetsbollare som lär bjuda upp till dans så kan bli rätt kul.

15:00 Khachanov-Wawrinka 1,52-2,75 Bethard

Dagens bästa match så klart. Wawrinka känns kanske inte som spelaren som kommer tillbaka och är i toppform direkt. Han brukar behöva matcha igång sig. Och är som bekant sällan bra i de mindre turneringarna. Khachanov knackar på dörren till topp-10 och har visat att han är i fin form i början av den här säsongen också. Jag tror det blir väldigt tufft för Wawrinka det här. Passar honom inte så bra spelstilsmässigt heller. Men hoppas han kan bjuda upp till en rejäl fajt i alla fall.

16:30 Djokovic-Dzumhur 1,04-16 Bethard

Här kan man verkligen snacka om att skjuta på sittande fågel, men Djokovic säsongspremiär i tävlingssammanhang ska så klart noteras.

18:00 Thiem-Herbert 1,39-3,40 Bethard

Thiem har helt vansinnigt mycket att bevisa som hardcourtspelare i början av den här säsongen. Herbert är aldrig ett hot mot toppspelarna, men är Thiem en toppspelare på hardcourt? Som sagt, han har en del att bevisa innan man kan säga det.